пʼятниця, 16 вересня 2011 15:01

Росіяни розробили міні-готелі для подорожуючих
8

Фото: Photos courtesy of Ivanov Ilya, Arch Group

Російська архітектурна фірма Арч Груп (Arch Group) презентувала міні-готелі для втомлених подорожуючих - сліпбокс (Sleepbox).

Конструкція має розміри 2 на 1,4 метра в плані та висотою 2,3 метра. Містить у собі ліжка (не більше трьох) з одноразовою постільною білизною, приліжкові столи, електричні розетки і лампи для читання. Також вони можуть бути обладнані точками доступу вай-фай, телевізорами, кондиціонерами та будильниками.

Сліпбокси призначені для відпочинку тих людей, котрі застрягли у аеропортах через спізнення або відкладення їхніх авіарейсів. Їх також можна встановлювати на залізничних станціях, у хостелах, офісах. Мінімальна вартість сліпбоксу становить 7 тис. євро.

Перший сліпбокс зараз встановлено в московському аеропорту Шереметьєво. Рекомендована дизайнерами орендна плата становить 15 доларів за годину та 50 доларів за ніч. Перший хостел, обладнаний сліпбоксами планують відкрити у 2012 році у Москві.

Як говорить Михайло Кримов, один з архітекторів проекту, вартість перебування у сліпбоксі значно нижча, ніж перебуваня в готелі, навіть дешевому.

Витрати на утримання подібних кімнат відпочинку також невеликі, так що у проекта гарні перспективи.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни розробили міні-готелі для подорожуючих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі