вівторок, 27 жовтня 2009 17:29

Новий військовий андроїд вміє пітніти

Новий військовий андроїд вміє пітніти
Прототип антропоморфного робота, призначеного для випробувань костюмів хімзахисту солдатів армії США, представила американська компанія Boston Dynamics. Коли цього андроїда доведуть до досконалості, він буде за формами і розмірами відповідати "стандартній" людині і стане першим людиноподібним роботом, який пересувається в точності, як людина.

Андроїда "Петмена" розробники називають не інакше, як "Великим братом Великого пса", маючи на увазі чотириногу машину BigDog.

Взутий у кросівки "Петмен" реалістично відриває ноги від землі за схемою "п"ята - носок" і ходить зі швидкістю 5,14 км/год. Для порівняння: відомий ASIMO ходить вдвічі повільніше (правда, швидше бігає - 6 км / год), голландський андроїд Flame розганяється до 1,8 км /год, "японець" QRIO - 840 м / год, корейський робот-бігун і того слабкіше - 500 м/год.

"Петмен" буде не тільки вільно ходити, але й повзати, а також виконувати усі вправи, необхідні для перевірки спецодягу в різних умовах. Ще робот зможе "імітувати людську фізіологію" шляхом зміни температури і вологості "тіла". У разі необхідності "Петмен" буде пітніти.

Через пару років "Петмена" буде важко відрізнити від живого солдата. Він матиме здатність пітніти , яку йому надасть компанія Measurement Technology Northwest.

Після 13 місяців проектування і 17 місяців будівництва та випробувань Boston Dynamics розраховує видати Пентагону в 2011 році готового "Петмена". Нагадаємо, що ця компанія також робить для військових робота, який перестрибує через паркани.

За матеріалом: Мембрана

Зараз ви читаєте новину «Новий військовий андроїд вміє пітніти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі