середа, 14 червня 2006 14:23

Нову мобілку можна купити за 226 гривень

Автор: фото: Сергій Поліщук
  Наталка Сотніченко купує синові ”жувальні” іграшки. Але Іванкові більш за все подобається гризти мобілку
Наталка Сотніченко купує синові ”жувальні” іграшки. Але Іванкові більш за все подобається гризти мобілку

У 31-річної киянки Наталки Сотніченко зламалася майже новенька "Нокія 6101". А гарантійний талон вона забула в родичів у Львові.

— Ми відзначали перший день народження  Вані, — розповідає Наталка. — Чоловік Дмитро зараз працює за кордоном. Тож святкували без тата. Якоїсь миті я відволіклася, а син загрався з моїм мобільним. Дивлюся — трубка у нього в роті. Уся в слині!

Увечері Наталя була в розпачі.

— Діма подзвонив. Я його чую добре, а він мене ні, — розповідає жінка. — Напевно, рідина затекла десь у трубку і щось там вийшло з ладу. А як я без зв"язку: чоловік здалеку телефонує майже щовечора.

Документи на мобілку жінці обіцяли переслати. Та батьки порадили купити на цей час недорогий телефон. Наталчина ж "Нокія" за кілька днів перестала "глючити". Проте вона пригледіла кілька недорогих моделей.

— Із нашими зубами, що ріжуться, — каже, гойдаючи малого Іванка на колінах, — тепер усякого можна чекати.

У багатьох столичних магазинах здебільшого виставлені нові телефони. Їм рік, максимум два. Такі коштують 800–1000 грн і більше. Але деякі крамнички не відмовляються від старіших моделей. У магазині "Мобільний зв"язок" біля столичного Лук"янівського ринку з дешевих пропонують "Моторолу С115" за 205 грн. У магазині "Связной" на вул. Артема  "Сіменс А70" коштує 299 грн, "Нокія 1100" — 319 грн. За "Моторолу С380" просять 339 грн.

— У нас теж є моделі, яким три-чотири роки, — розповідає 23-річний Владислав Фалецький, експерт магазину  "Мобілочка" столичного торговельного центру "Інтервал-Плаза" (Голосіївський район). — Усі вони новенькі і мають гарантію на рік. Розкупаються на ура. Коштують 300–400 гривень, але виглядають солідно.

На вітрині між "крутими" телефонами туляться класичні моноблоки "Сіменс А70" (263 грн) і А75 (247 грн). У них є й поліфонія, і вібродзвінок. У 75-го — кольоровий екран.

— Із "Нокій" цікава модель 1100, — продовжує Владислав. — Коштує 305 грн. Та в цій мобілці є вбудований фонарик, потужний акумулятор, який у режимі очікування "живитиме" трубку більше двох тижнів. Зверніть увагу на телефони "Флай", — радить консультант, — мініатюрний S388 коштує 226 гривень, S299 за 275 має FM-радіо. Купують такі моделі як літні люди, так і молоді — хто на дачу, хто на подарунок для дідуся. Буває, вибирають іще один телефон для іншого оператора.

У приватного електрика киянина Миколи Глущенка, 47 років, у кишені два телефони.

— Ми з дружиною в "Київстарі". Щойно з"явився "Білайн" із безкоштовними розмовами в мережі, — розповідає пан Микола, — купили два пакети. Стареньку розкладачку "Самсунг А800" взяла дружина. А для себе я купив "СоніЕрікссон К300і" за 250 гривень. Для клієнтів залишаюся у "Київстарі", а з дружиною говоримо по "Білайну".

Беушні телефони — звісно найдешевші. Але, щоб не підсунули "убитий" апарат, краще звертатися до зареєстрованих продавців б/в телефонів.

— У нас завжди чимало старіших моделей, — пояснює 21-річний продавець-консультант магазину "Б/У", що біля станції метро Либідська, Юрій Тацоха. — Трубки привозимо переважно з Європи. Усі вони русифіковані. Експерти і майстри ретельно обстежують їх, ремонтують, якщо треба, і лише тоді виставляють на продаж.

Телефонів вартістю до 300 грн тут більше десятка. Маленька "самсунгівська" розкладачка А800, яка чудово виглядає, коштує 250 грн. За ці ж гроші можна взяти "СоніЕрікссон Т290" із кольоровим екраном, поліфонією та "віброю". Менше просять за "Нокію 3410" (220 грн) і "Соні J70" (200 грн). Зі слайдерів найдешевший  "Сіменс SL75" (350 грн) із кольоровим екраном, камерою, МР3-плеєром. Придбати "Моторолу Т2288" можна за 150 грн, а "Ерікссон Т10" — за 140 грн. Гарантія на всі телефони — один місяць.

Простенькі три-чотирирічні мобільники пропонують також інтернет-магазини. У таких крамничках зазвичай їх можна купити ще дешевше, ніж у магазинах. Наприклад, за "Моторолу С115" просять від 200 грн. Близько 250 коштують "Сіменс А70" і "Нокія 1100".

Купив телефон зі скельцем замість камери

27-річний киянин Олег Костур захотів мати телефон із камерою. Купив на радіоринку і  втрапив у халепу.
— Я роздивлявся одну модель біля павільйону, — розповідає Олег. — Підійшов юнак і запропонував купити в нього таку саму на 100 гривень дешевше. Пояснив це "конкурентами і кришами, які заважають працювати". За кілька хвилин я тримав коробочку з телефоном моєї мрії. І документи були, й інструкція. Хлопець навіть обіцяв поставити штамп на гарантійному талоні. Я вставив карточку, подзвонив — усе гаразд. Узяв телефон, але юнака з гарантійним талоном так і не дочекався. Серце йокнуло. Удома виявилося, що камера не знімає. А в майстерні сказали, що її взагалі там не було. Тільки скло.




"Нокією 1100" користуються навіть мобільні таксофонщики

Найдешевший мобільний телефон у Львові — "Нокія 1100". За 300 грн його продають у кожному магазині. Екран чорно-білий, але  серед апаратів подібного класу батарея тримає найдовше.
— Його дуже давно випускають. Надійний і хороший телефон, — характеризує модель 24-річний Назар Надюк, менеджер салону мобілок СП "НОТ" на вул. Шота Руставелі, 6. — Іще можу запропонувати "Нокію 2600" за 399 гривень, "Нокію 1600" за 379 та "Сіменс АХ75" за 370 гривень. Вони мають кольоровий екран і поліфонію. Більше функцій і пам"яті у "Самсунг С200", але коштує така модель дорожче — 519 гривень. Однак "Самсунг" дає клієнтам рік гарантії та два роки техобслуговування, а інші виробники — лише рік гарантії.
Такої ж думки і Віталій Вітик, 21 рік, спеціаліст офісу продажу та обслуговування компанії "Білайн".
— По-перше, в "1100" нічому ламатися. По-друге, батарея тримає 5–7 днів. Знаю випадки, коли люди губили дорогі телефони за 2500 гривень і поверталися до "Нокії 1100". Якщо ви помітили, то й мобільні таксофонщики користуються саме цими телефонами. Якщо говорити про дешеві, то можу запропонувати ще "Сіменс А70" за 250 гривень.

Михайло ГУЗАРЕВИЧ

Зараз ви читаєте новину «Нову мобілку можна купити за 226 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі