вівторок, 17 квітня 2012 13:22

Новий рік треба зустріти мокрим: тайці відзначили Сонгкран традиційними обливаннями
21

Свято Нового року у Тайланді - Сонгкран - місцеві жителі відзначають масовими водними війнами. З іграшкових водних пістолетів, звичайних пляшок, мисок і грілок місцеві жителі та туристи обливають водою одне одного та всіх, кого зустрінуть. Якщо під рукою не знайшлося води, у хід іде крейда. В такий спосіб вони намагаються побажати щастя у новому році якомога більшій кількості людей.

Хтось для зручності переміщається машиною, загрузивши багажник "озброєними" друзями та чанами з водою. Хтось заручається підтримкою слонів! Слони залюбки святкують з людьми - набирають у хобот воду та поливають тих, кого самі вирішать.

Місцеві жителі в цей день також ходять у гості до старших родичів та приносять їжу до храмів. Традиційні водні обливання - святкове привітання усім людям: обливаючи когось водою, тайці бажають цій людині духовного очищення та щастя у наступному році.

Зараз ви читаєте новину «Новий рік треба зустріти мокрим: тайці відзначили Сонгкран традиційними обливаннями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі