пʼятниця, 09 вересня 2011 17:01

На прихожан парагвайської церкви падав "дощ" з грошей

На прихожан парагвайської церкви падав "дощ" з грошей

Справжній "грошовий дощ", який привернув увагу близько 10 тисяч осіб, хлинув на прихожан церкви Святої Діви Марії в парагвайської містечку Гуарамбаре (Guarambare) в четвер, повідомляє чилійська газета "Сегундо". Приблизно п'ятдесят людей, піднявшись на дзвіницю церкви, розкидали грошові купюри в честь релігійного свята і на знак подяки Діві Марії за рік, який вдало склався у фінансовому плані. Внизу зібралися тисячі менш успішних прихожан, які змагалися в успіху зловити гроші, що падають з неба.

Причому найбільшу активність виявили маленькі діти, яких дорослі "відрядили" в перші ряди ловців грошей. Місцевий священик з жалем констатував, що поки нічого не може вдіяти з цим старим звичаєм розкидання грошей з церковної дзвіниці.

"Цей захід з кожним роком стає все небезпечнішим, він збирає все більше людей, а будівля церкви дуже стара, і я побоююсь, що натовп може її просто-напросто зруйнувати", - сказав священик Маркос Шульц.

Змагання у вправності боротьби за грошові знаки нерідко супроводжується агресією до конкурентів, коли в заздрості та злості люди штовхають одне одного. Цього року настоятель церкви підстрахувався, і заздалегідь викликав кілька екіпажів швидкої допомоги для надання допомоги побитим і оглушеним городянам.

До того ж складно заборонити щасливим і успішним жителем міста ділитися таким способом з бідними співвітчизниками. Найяскравішим прикладом такої доброти став випадок, коли на дзвіницю піднявся 99-річний дідусь, аби скинути вниз пачку асигнацій.

"Це моя подяка Діві Марії за те, що вона дала мені можливість дожити до таких років", - аргументував він свій вчинок.

Зараз ви читаєте новину «На прихожан парагвайської церкви падав "дощ" з грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі