вівторок, 01 жовтня 2013 16:15

На фестивалі кави у Львові назвали ідеальний рецепт найсмачнішого напою
9

Фото: Фото надані організаторами

На вихідних, 26-29 вересня традиційно у Львові відбувся щорічний фестиваль VII Міське свято "На каву до Львова". На Площі Ринок упродовж двох днів кав'ярні та виробники кави представили найрізноманітніші види цього ароматного напою. Можна було спробувати та придбати каву різних видів та сортів, кавові коктейлі, гарячий шоколад. До кави пропонували тістечка та торти, солодощі власного виробництва. А з  "Кавової пошти" можна було відправити листівку з "кавовими" вітаннями зі Львова.

Маріанна Робініна із російського міста Санкт-Петербург приїхала до Львова спеціально на фестиваль.

"Купила три сорти кави, записала більше 10 рецептів її приготування. Більше трьох видів - латте, арабіку і каву по-львівськи спробувати не змогла, бо цього напою багато не вип'єш. Була здивована, що у каву можна додавати більше 10 видів спецій. Фестиваль чудовий, атмосфера по-домашньому затишна, а ціни приємно вражають", - каже туристка.

27 вересня всесвітньо відомий баріста Вадим Грановський навчив львів'ян правильно готувати ідеальну каву та поділився рецептами.

"Для приготування кави у джезві, або турці треба обрати мідну, срібну або глиняну посудину. Найкраще брати арабіку середнього просмажування, молоти її перед приготуванням. Оптимальна пропорція - 6 грам кави на 100 грам води. Вода для кави повинна бути чистою і без домішок. Найголовніше - не доводити напій до кипіння, бо буде гірким. Додавати лише тростинний цукор та різноманітні приправи: кардамон, імбир, аніс, кориця, гвоздика та інші", - каже баріста.

28 вересня  відбувся велопробіг "Кавова миля". Участь у ньому змогли взяти всі охочі, попередньо зареєструвавшись на сайті свята. Попри холодну погоду, на заїзд прибуло близько сотні велосипедистів, більшість - в одязі кавової тематики.

На фестивалі визначили "Найкращу кав'ярню 2013 року". Голосування відбувалося традиційно в чотири способи: голосування у кав'ярнях з допомогою бюлетенів – 60%, інтернет-голосування – 15%, голосування у мережі Facebook – 15% та голос кавових Короля та Королеви – 10%. Перемогу у цьогорічному кавовому фесті вкотре здобула кав'ярня "Світ кави".

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі кави у Львові назвали ідеальний рецепт найсмачнішого напою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі