понеділок, 26 листопада 2012 05:45

До кави додають ложку харчового золота

23-річна Яна Лещенко два роки працює бариста — спеціаліст із приготування кави. Склала п'ятірку кавових напоїв, які рекомендує спробувати у Вінниці.

"Золотий дукат", 150 мл, коштує 18 грн. Подають у кав'ярні "Золотий дукат".

— Мені подобається авторське оформлення цього кавового напою. Подають його у фарфоровій чашці з ложечкою. Наливають порцію кави-еспресо, зверху кладуть столову ложку збитих жовтків і прикрашають вершками. Викладають їх у формі пелюсток. Посередині роблять заглибинку, в яку кладуть чайну ложку харчового золота. По краях поверх вершків прикрашають курагою та посипають корицею. Дехто спочатку з'їдає ложкою верх — вершки, курагу і золото. Все інше перемішує та випиває.

"Меланж", 120 мл, коштує 19 грн. Подають у кав'ярні "Ашанті".

— Бачила, як чоловік намагався випити цей напій просто з креманки, в якій подають. Її ще називають "тюльпанка", бо за формою схожа на розпущений тюльпан. Напій приносять із трубочкою, через яку його треба пити. Бо інакше нічого не вийде. "Меланж" дуже смачний, і незвичайна подача. Викладають шарами. На дні трохи кориці, потім одна столова ложка згущеного молока. Наступний шар — порція кави. Зверху креманку заповнюють збитими вершками. Присипають чорним тертим шоколадом.

"Бамбел", 200 мл, коштує 25 грн. Подають у кав'ярні "Модена".

— Оригінальний напій, але проста подача. Всі складові перемішують у прозорому айріш-келиху. Це висока склянка на ніжці та з вушком. Я викладала б усе шарами у такій послідовності — кава, апельсиновий фреш, карамельний сироп.

"Тет-а-тет", 180 мл, коштує 25 грн. Подають у кав'ярні "Золотий дукат".

— Приносять у бокалі для шампанського. Перший шар — лікер "Калуа", потім лікер "Бейліз", за ним молоко і порція кави-еспресо.

"Лате з шоколадом", 215 мл, коштує 25 грн. Подають у кав'ярні "Львівська майстерня шоколаду".

— "Лате" значить легкий. Теж слоїстий напій, подають в айріш-келиху. Використовують справжній гарячий чорний шоколад, а не порошок із пакетика. Також додають збите на пінку молоко. Останньою наливають порцію кави-еспресо. Цей напій, як два в одному — і шоколадка, і кава.

Зараз ви читаєте новину «До кави додають ложку харчового золота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі