четвер, 25 червня 2009 12:14

Microsoft без дозволу оновлює Windows на комп"ютерах користувачів

Microsoft без дозволу оновлює Windows на комп"ютерах користувачів

Windows встановлює апгрейди без дозволу, такого висновку дійшли спеціалісти.

Windows встановлює "таємничі апгрейди" не зважаючи на бажання користувачів, які заборонили будь-які оновлення без дозволу на своїх ПК.

"Багато читачів популярного порталу Windows Secrets розповіли, що вони бачили встановлення оновлень без дозволу, коли вони робили перезавантаження або вимкнули свої комп"ютери" - сказав Браян Лівінгстон, один з редакторів порталу.

"Ті з користувачів, котрі встановили опцію запрошення дозволу на встановлення оновлень Windows, не отримали діалогового вікна з питанням згоди на встановлення оновлення, ні до ні після скачування на встановлення апгрейду".

"Якщо ви маєте недозавантаженну закачку оновлення, Windows покаже що ви не маєте всіх апгрейдів" - сказав Лівінгстон, вказуючи на іконку яка повинна з"явитись коли всі оновлення будуть скачані та готові для встановлювання. "При перезавантаженні ці оновлення почнуть встановлюватися самостійно, навіть якщо юзер не збирався нічого встановлювати."

Тільки ти користувачі що встановили налаштування "Автоматично" в оновленнях Windows не бачать ніяких дій на своєму ПК, все проходить повз них.

"Редакція порталу Windows secrets спостерігала за цими таємничими оновленнями, та не мали ніякої змоги щось зробити з самостійним процесом на їхніх ПК, це було на обох системах: ХР та Vista" , - додав Лівінгстон.

Це сталося через велику кількість оновлень запланованих на 9 червня. Колекція з 10 оновлень виправляла 31 системну помилку, які почали виправлятися щомісячними апгрейдами ще з 2003 року.

Це вже не перший випадок коли Microsoft робить оновлення своєї системи на комп"ютерах своїх користувачів, не спитавши їх дозволу. У вересні 2007 року, портал провів компанію по виявленню таких таємничих оновлень. Microsoft відкинув всі звинувачення.

Пізніше Microsoft підтвердив, що був факт таємничого оновлення через деякі пошкодження системи на декотрих ХР машинах.

Computerworld.com

Зараз ви читаєте новину «Microsoft без дозволу оновлює Windows на комп"ютерах користувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі