середа, 07 жовтня 2009 14:08

Вчені винайшли новий чоловічий ін"єкційний контрацептив

Вчені винайшли новий чоловічий ін"єкційний контрацептив

Почався набір добровольців для участі у випробуваннях чоловічого контрацептиву, який вводитиметься ін"єкційний, повідомляє ВВС. Дослідження нового способу контрацепції ініційоване Усесвітньою організацією охорони здоров"я.

Суть нового способу контрацепції полягає в регулярному введенні двох гормонів: тестостерону і прогестерону. Ін"єкція цих препаратів буде робитись чоловікам що два місяця.

Тестостерон, впливаючи на клітини чоловічих статевих залоз за принципом негативного зворотнього зв"язку, викликає зниження вироблення сперматозоїдів. Прогестерон, який є жіночим гормоном, збільшує ефективність і тривалість дії тестостерона, а також дозволяє використовувати менші концентрації останнього для досягнення потрібного ефекту.

Після того, як концентрація сперматозоїдів в спермі знизиться до рівня, при якому зачаття неможливе, учасників дослідження попросять на рік відмовитися від інших способів контрацепції. На думку вчених, зміни в організмі чоловіків, викликані ін"єкціями гормонів, є тимчасовими.

Для участі в дослідженні, яке виконають співробітники 10 медичних центрів в Європі, Азії, Південній Америці і Австралії, відберуть близько 400 пар. При цьому вік учасника-чоловіка не повинен перевищувати 45, а жінки - 37 років. У Великобританії випробування нового контрацептиву проведуть співробітники Едінбурзького університету (Edinburgh University).

medportal.ru

Зараз ви читаєте новину «Вчені винайшли новий чоловічий ін"єкційний контрацептив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі