пʼятниця, 30 березня 2012 10:38

Македонець вирушив на лондонську Олімпіаду на інвалідному візку
9

47-річний македонець Міле Стойковски, економіст на пенсії та колишній байкер з міста Прілепа, 15 березня вирушив на інвалідному візку до Лондона, щоб встигнути на відкриття літньої Олімпіади.

На своєму шляху Міле муситиме перетнути кордони 15 держав, а їхати він планує 133 дні: по 60 кілометрів на день. На інвалідному візку Міле - з 1996 року, коли потрапив у аварію на своєму мотоциклі.

"Вирішив їхати до Лондона: від Прілепа це 3, 500 кілометрів. Таким чином я хочу звернути увагу поліції на те, що на дорогах бути мотоциклістом зараз - найнебезпечніше", - розповідає Стойковски.

Своїм марафоном Міле також хоче підбадьорити всіх тих, хто так само прикутий до інвалідного візка.

"Їм я хочу побажати в жодному разі не опускати руки та не впадати у відчай, натомість активно брати від життя все і присвятити себе спорту. Оскільки інвалідний візок для цього не є перепоною", - пояснює відчайдушний македонець.

Протягом мандрівки Міле підтримують його друзі-байкери: часто вони фактично супроводжують його від одного пункту призначення до іншого.

"Я збираюся дістатися Лондона 27 липня, щоб встигнути на церемонію відкриття. Там гостюватиму у Принца Майкла Кентського: він зробив мені таку послугу, запросивши в гості під час недавнього візиту до Македонії ."

Відтоді як Міле став інвалідом, мандрівка до Лондона для нього - вже десятий марафонський "заїзд". "Але точно не останній", - наголошує чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Македонець вирушив на лондонську Олімпіаду на інвалідному візку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі