неділя, 28 травня 2017 15:52

Короля Бельгії обурила зухвалість рекламщиків Burger King

Короля Бельгії обурила зухвалість рекламщиків Burger King
Короля Бельгії обурила нова рекламна компанія закладу Burger King. Фото: ukrinform.ua

Американська мережа ресторанів швидкого харчування Burger King за допомогою нової рекламної кампанії анонсувала свій вихід на бельгійський ринок. У ній використала жартівливі вибори короля країни. ЦЕ викликало невдоволення та обурення бельгійської королівської сім'ї.

Про це повідомляє ukrinform.ua.

Вибори влаштували онлайн через сайт whoistheking.be. Там користувачам спершу нагадують, що 21 липня 2013 року бельгійським монархом став Філіп, а 19 травня 2017 року "про свій прихід у Бельгії оголосив Burger King". Повідомлення продовжується запитанням "Два короля, одна корона, хто правитиме?". Далі ресурс пропонує обрати за кого голосувати - за Філіпа або за Бургер Кінга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні планують заборонити рекламу

У разі, якщо обираєш правлячого монарха, сайт запитує: "Ви впевнені? Не він посмажить вам картоплю-фрі". Якщо відповісти "Так", то постає наступне: "Чи Впевнені ви, що ви впевнені?", у той же час кнопка "Так" стає значно меншою за кнопку "Ні".

Представник бельгійської королівської сім'ї П'єр Емманюель де Бо заявив, що використання зображення короля повинно бути схвалено монархом. "Категорично не схвалюємо такий підхід, - сказав де Бо. - Навіть, якщо б у нас запитали дозволу на використання зображення короля, ми не дали б його. Оскільки це робиться для комерційних цілей". На сайті Burger King використовує мультиплікаційне зображення Філіпа.

За інформацією представника мережі закусочних, компанія не отримувала ніяких повідомлень від монархії.

Гурт "Океан Ельзи" змусив кафе Кам'янця-Подільського цілий день безкоштовно годувати пенсіонерів та ветеранів АТО за незаконне використання бренду гурту у рекламі закладу.

Зараз ви читаєте новину «Короля Бельгії обурила зухвалість рекламщиків Burger King». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі