вівторок, 28 травня 2013 10:04

"Полуниця вродила добре і коштує дешево", - у Києві відбулося свято першої полуниці
15

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

Вдень 26 травня в парку "Феофанія" в Києві навколо озер стоїть стійкий запах полуниці. На нього орієнтуються відвідувачі в надії скуштувати ягоди. Тут два дні тривало "Свято першої полуниці". Ніжну ягоду на території свята можна було купити по 15 гривень за кілограм. Черга за дешевою полуницею протягнулася на кілька метрів.

"Цьогоріч полуниця добре вродила, бо погода сприяла. Не було пізніх заморозків, коли вже зав'язався цвіт", - розповідає продавець Сергій.

"Я чула, що нею можна відбілювати зуби. Яблучна кислота знімає бруд з емалі, - каже киянка Катерина. Вона їсть полуницю з кілограмового кошика. - Мені вона як шоколад. Приходить сезон — нічого солодкого крім неї не їм. Гормони щастя повертає сповна. Я на ній худну".

На фестивальному майданчику обладнали "смачну зону", тут пропонують скуштувати різні сорти полуниці, а також смачні частування та напої з цієї ягоди: полуничні чізкейки, смузі, морозиво, тарталетки і полуничне шампанське. За 300 мілілітрів полуничного напою з вершками правлять 26 гривень. На традиційних для свят просто неба майстер-класах навчали миловарінню, валянню і виготовленню еко-сумок. На кулінарних майстер-класах готували млинці з полуницею й полуничне варення.

Зараз ви читаєте новину «"Полуниця вродила добре і коштує дешево", - у Києві відбулося свято першої полуниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі