середа, 27 березня 2019 01:35

Як визначити, що вас використовують

   Одні з найбільш енергетично складних людей це ті, хто постійно скаржаться. Фото: ua.depositphotos.com
Одні з найбільш енергетично складних людей це ті, хто постійно скаржаться. Фото: ua.depositphotos.com

Кожен з нас знає, наскільки шкідливою може бути наявність поганої людини в нашому житті. Колеги, сусіди або просто знайомі - важливо оточувати себе гарними людьми з позитивною енергетикою.

На жаль, ми не одразу здатні розпізнати токсичну людину. Але іноді відчути і розпізнати погану енергетику можна буквально при першому знайомстві.

Ознаки поганої людини

1. Вони лають когось (кажуть погано про когось за його спиною)

Якщо хтось із ваших знайомих критикує або скаржиться на третю особу, якої на даний момент немає поруч, це може бути ознакою того, що ви маєте справу з токсичною людиною - і коли вас не буде поруч, вона також буде говорити погано і про вас.

(Виняток становлять випадки, коли негативний коментар має сенс в наступному контексті: наприклад, якщо хтось критикує кандидата в президенти)

2. Вони скаржаться

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Одні з найбільш енергетично складних людей це ті, хто постійно скаржаться.

Якщо ви часто перебуваєте в компанії подібних людей, це може погано позначитися на вашому настрої, і навіть на вашому здоров'ї. До того ж, якщо ви, захочете допомогти людині, яка жаліється, ви ризикуєте бути втягнутими в безперспективну авантюру. Не намагайтеся виправити те, що їм не подобається. Це майже завжди програшна справа.

Тому, якщо хтось починає знайомство з численних скарг, подумайте про те, чи хочете ви бачити цю людину в своєму оточенні. Адже її нескінченні скарги і невдоволення життям можуть негативно впливати і на ваше.

3. Вони вимагають до себе особливого ставлення

Людина, яка очікує, що його роботу приймуть, навіть після того, як так званий дедлайн вже закінчився. Людина, яка обов'язково повинна потрапити на захід безкоштовно або пройти на нього позачергово. Якщо ви стикаєтеся з кимось, хто так поводиться, задумайтеся. Якщо хтось попросить вас про особливу послугу, коли ви щойно познайомилися, просто уявіть, що ця людина може сісти вам на шию, коли дізнається вас краще.

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

4. Вони хваляться

Якщо, наприклад, ви проводите з кимось співбесіду, логічно, що людина розповідатиме про свої досягнення.

В інших ситуаціях, коли хтось раптом починає себе нахвалювати і говорити, який він хороший, розумний, красивий або успішний, будьте обережні. Можливо, таким чином, ваш співрозмовник намагається вплинути на ваше мислення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як уникнути токсичних стосунків

5. Вони змушують вас захищатися

Найкращий захист - це напад. Деякі маніпуляції відбуваються так тонко, що ви навіть не можете їх розпізнати. Але ви раптово відчуваєте необхідність пояснювати людині, яку ледь знаєте, чому ви зробили саме такий вибір або чому ваша робота не така вже й погана. Запам'ятайте, людина, що змушує вас постійно захищати себе, свою роботу або свої переконання, буде мати негативний вплив на ваше життя.

6. Вони змушують їм догоджати

Хтось каже вам, що не може знайти документ, який терміново потрібен. Або хтось складає речення, але воно не зовсім вірне. І ось ви вже намагаєтеся знайти потрібну програму для нього, або шукаєте правильну пораду, щоб поліпшити ситуацію, словом, робите все, щоб допомогти людині. Зупиніться прямо зараз.

Той, хто користується вами, з часом почне маніпулювати вами ще більше. Ви ж зі свого боку, будете намагатися догодити людині і лізти зі шкіри геть, щоб йому допомогти.

7. Вони не виявляють інтересу до ваших проблем

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

У вас щойно відбулася 10-хвилинна розмова з вашим новим знайомим, але ви вже знаєте, де він виріс, що шість місяців тому розлучився, і що він тільки що отримав підвищення по службі. А ось вашим життям, схоже, ваш співрозмовник зовсім не цікавиться. Він не задає питань ні про те, як вас звуть, ні про те, чим ви займаєтеся.

Той, хто очікує від вас інтересу до всіх аспектів свого життя, але не цікавиться що ви за людина, досить імовірно, перед вами людина не з самої доброю енергетикою.

8. В їх присутності ви відчуваєте себе не комфортно

Дуже важливо те, як ви почуваєтеся після розмови з людиною. Якщо час, проведений з кимось, робить вас дратівливим або, навпаки, втомленим або вичавленим, швидше за все, ви має справу з поганою людиною.

Тому, якщо ви відчуваєте негатив, для початку спробуйте з'ясувати, чому так відбувається. Цілком ймовірно, перед вами успішна особистість, і це не що інше, як заздрість з вашого боку. Але може також виявитися, що той, з ким ви маєте справу, нехороша людина, і ви повинні довіряти своїй інтуїції. Якщо ваш внутрішній голос попереджає вас про небезпеку, прислухайтеся до нього і уникайте спілкування з цією людиною.

Якщо якась людина робить вам занадто багато компліментів, говорить одні приємності і лестить вашому самолюбству, однак при вашій спробі з'ясувати що-небудь важливе про неї йде від питання, то вам слід бути дуже обережним. У більшості випадків така людина обов'язково покаже свою справжню сутність. Проте, на жаль, часто буває вже пізно.

Зараз ви читаєте новину «Як визначити, що вас використовують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі