понеділок, 22 березня 2021 17:22

Холдинг Х100. Інвестування в малий бізнес ризики і прибутковість

Холдинг Х100 працює всього рік, але за цей час домігся значних успіхів. Компанія поставила перед собою завдання об'єднати мінімум 100 успішних бізнес-моделей і впевнено рухається до своєї мети. Незважаючи на локдаун, викликаний пандемією, збільшилася рентабельність дочірніх компаній холдингу, з'явилися нові перспективні бренди. Успіхів вдалося домогтися за рахунок активної роботи з залучення інвестицій в підприємства малого бізнесу, які довели свою ефективність.

  Компанія поставила перед собою завдання об'єднати мінімум 100 успішних бізнес-моделей
Компанія поставила перед собою завдання об'єднати мінімум 100 успішних бізнес-моделей

Бізнес-модель Алекса Яновського

Засновник холдингу Х100 - Алекс Яновський, відомий підприємець, топ-менеджер і бізнес-тренер. Ідея об'єднати високорентабельні бізнеси і розвивати їх за рахунок залучення широкого кола інвесторів народилася у бізнесмена давно, на початку 2020 року вона отримала юридичне втілення. Яновський поставив завдання розробити робочу концепцію, яка б дала можливість отримувати стабільний пасивний дохід звичайним людям, які змушені вільні кошти зберігати в банках, так як не бачать іншої можливості змусити гроші працювати.

Гра на фондовому ринку вимагає професійного підходу і солідного стартового капіталу. Переважна більшість потенційних інвесторів не володіють спеціальними знаннями, і не ризикують купувати акції світових компаній. Крім того, інвестування у великі корпорації не приносить високого доходу. Потрібно вкласти значні кошти, щоб отримати відчутну віддачу.

Підприємства малого бізнесу відрізняються високою рентабельністю, але вкладення в такі компанії занадто ризиковані. Маленькі фірми не можуть дозволити собі залучити управлінців високого класу, тому немає ніякої впевненості, що вкладення окупляться. Діяльність малих підприємств непрозора, а їх успішність залежить від вірних рішень власника.

Холдинг Х100 Яновського вирішує обидві проблеми. Бізнес-модель підприємця відповідає інтересам всіх учасників процесу. Власники компаній надають холдингу право розвивати їх бренд, а підприємствами керують професійні менеджери. Прозора схема роботи зрозуміла навіть непрофесійному інвестору, який вкладає гроші в працюючий бізнес і отримує гарантований дохід.

На сьогоднішній день в Х100 входять шість успішних брендів. Найбільший з них - це "Суші Майстер". Під цією торговою маркою працює мережа ресторанів японської та паназійської кухні, яка відкрила вже 345 ресторанів в 14 країнах світу. Серед інших перспективних компаній холдингу:

- Світ суші;
- Галерея суші;
- Mono Pizza;
- MyBox;
- Хлібополіс;
- Steelflex Fitness;
- Legion;
- Чіо Чіо.

За підсумками 2020 року в складі холдингу працює 647 торгових точки у 166 містах світу. Зі зростанням холдингу зросла і його оціночна вартість за рік - з $350 млн до $720 млн. Мережа "Суші Майстер" без втрат пережила коронавірусні обмеження і обслужила в 1,4 рази більше клієнтів, ніж в 2019 році. Причина успіху - правильно обраний формат ресторанів, які більшу частину виручки отримують від продажів на виніс і з доставкою додому. Швидке зростання мережі обумовлене високим інтересом інвесторів до успішно працюючого бізнесу.

  Компанія поставила перед собою завдання об'єднати мінімум 100 успішних бізнес-моделей
Компанія поставила перед собою завдання об'єднати мінімум 100 успішних бізнес-моделей

Інвестування в холдинг Х100

Будь-яка зацікавлена ​​людина може стати співвласником однієї з торгових точок холдингу Х100. Інвестування в успішно працюючі малі бізнеси дає пасивний дохід від 15% річних. На платформі Х100 Invest представлено чотири види продуктів, кожен з яких розрахований на різний обсяг вкладень:

▪ управлінська франшиза - готове рішення для інвестора, що бажає відкрити власний ресторан, при цьому управління візьмуть на себе професійні менеджери з організацій-партнерів Х100;
▪ прибутковий опціон "Х100 Суші" - цінні папери, які будуть приносити стабільний дохід 15% річних;
▪ опціон Х100 - акції стійко зростаючої компанії з потенційно високою капіталізацією;
▪ відсоток від обороту - покупка частки від обороту чинного ресторану мережі "Суші Майстер".

Найбільш затребуваний продукт - відсоток від обороту. Інвестор вкладає кошти в працюючу точку громадського харчування з прозорою фінансовою аналітикою, при цьому мінімальна вартість - 100 доларів. Прибутковість вкладень - 20% річних. За статистикою холдингу x100, відгуки про інвестування в оборот ресторанів найпозитивніші. Лоти користуються високим попитом на платформі Х100. На відміну від прибутку, виручку будь-якої точки легко проконтролювати, для цього інвестору надані всі інструменти.

Дохід від вкладень

За 2020 рік компанії вдалося залучити понад 17 мільйонів доларів інвестицій. За цей період інвестори придбали 34 управлінських франшизи, 30 лотів "Частка від обороту" і отримали понад 600 тисяч доларів пасивного доходу від холдингу Х100. Відгуки свідчать, що велика частина тих, хто підключилися до платформи, планує і далі нарощувати обсяг вкладень в малий бізнес.

Принцип нарахування доходу простий і зрозумілий. З кожних вкладених $100 інвестор щомісяця отримує $17, за рік ця сума складе $200. Відсотки нараховуються щодня, а функціонал особистого кабінету дозволяє оперативно відслідковувати процес і контролювати фінансові показники. Кількість користувачів, підключених до платформи, вже в перший рік роботи холдингу перевищила 12 тисяч осіб.

Інвестори холдингу категорично не згодні з твердженням, що холдинг x100 Яновського - розвод, оскільки щомісяця отримують виплати від компанії. Нові лоти моментально знаходять своїх покупців і не затримуються більше 3-5 днів. Алекс Яновський впевнений, що кількість бажаючих інвестувати в малий бізнес буде рости з кожним роком, і планує протягом найближчих п'яти років збільшити мережу "Суші Майстер" до 30 тисяч працюючих точок.

Зараз ви читаєте новину «Холдинг Х100. Інвестування в малий бізнес ризики і прибутковість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі