середа, 14 вересня 2022 11:40

Хитрі вбивці - з'явилось унікальне відео полювання косаток на тюленя

Хитрі вбивці - з'явилось унікальне відео полювання косаток на тюленя
Компанія BBC створила новий шестисерійний фільм "Замерзла планета II". Фото: скрін з відео

Компанія BBC створила новий шестисерійний фільм "Замерзла планета II" (Frozen Planet II).

До стрічки Девіда Аттенборо потрапили унікальні кадри полювання косаток на тюленя, повідомляє компанія.

"Фільм досліджує дику природу в найхолодніших регіонах світу: Арктиці й Антарктиці. А також у високих горах, замерзлих пустелях, засніжених лісах і крижаних океанах. Від білих ведмедів до пінгвінів, від снігових мавп до сибірських тигрів, кожен вид повинен подолати унікальний набір випробувань, щоб витримати екстремальне середовище", – йдеться в анотації до фільму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюленята здатні змінювати тон голосу

Косаток називають чи не найнебезпечнішими хижаками та природженими вбивцями. У фільмі Frozen Planet II видно, як вони втілюють підступний план полювання на тюленя.

Тюлень намагався врятуватися, вибравшись на велику крижину. Але косатки стрімко пірнули під крижину й хвиля розколола її на безліч дрібних шматочків.

На одному з них тюлень втримався. Але косатки повторили свій маневр і тварина впала у воду, ставши здобиччю.

Полярники з української антарктичної станції "Академік Вернадський" записали звуки тюленів Ведделла. Загалом було відомо про близько 30 типів звуків у репертуарі цих тварин, але нещодавно дослідники виявили ще дев'ять в ультразвуковому спектрі, повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

Завдяки українським науковцям міжнародний реєстр горбатих китів в одному з районів Південного океану збільшився майже у 15 разів.

Зараз ви читаєте новину «Хитрі вбивці - з'явилось унікальне відео полювання косаток на тюленя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі