понеділок, 25 червня 2012 04:56

Час сповільнюється і колись зовсім зупиниться - науковці

Час сповільнюється і колись зовсім зупиниться - науковці
Фото: copiraitov.net

Відповідно до гіпотези вчених з іспанського Університету Саламанки, в далекому майбутньому час зупиниться і "все буде виглядати як заморожене", повідомляє кореспондент газети на сайті видання La Repubblica.

"Іспанські вчені з Університету Саламанки, Хосе Сеновілла, Марк Марс і Рауль Віра, прийшли до висновку про те, що не Всесвіт розширюється з прискоренням під впливом темної матерії, а насправді сповільнюється час і сповільнюється сам космос. Дослідники опублікували свою гіпотезу в журналі Physical Review D.

Вчені вважають, що в певний момент, коли Земля вже давно припинить своє існування, час і зовсім зупиниться, і "все буде виглядати, як ніби було заморожене, подібно картині, яка завжди існувала". На думку космолога з Кембріджського університету Гаррі Гібсона, ця гіпотеза не настільки абсурдна, як може здатися на перший погляд: "Ми вважаємо, що час виник під час Великого вибуху, і так само, як він з'явився, так може і зникнути".

Зараз ви читаєте новину «Час сповільнюється і колись зовсім зупиниться - науковці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі