понеділок, 24 жовтня 2011 11:25

Японці знімають стрес у котячих кафе, погладжуючи і обіймаючи тварин
10

Фото: Фото: loveopium.ru

В Японії дуже популярні та з великою швидкістю відкриваються нові котячі кафе або Кет кафе ("Cat cafe").

Приблизно за 10 доларів на годину тут можна приємно провести час у компанії з котами і кішками різних порід, які належать господарям закладу. Попиваючи каву з десертами, їх можна гладити й годувати, але тільки не забирати додому. Це такий варіант зняття стресу по-японськи.

Перед входом у кафе вам запропонують вимити руки, перевзутися і одягнути одноразові шкарпетки та капці. Це - запобіжні заходи, аби випадково не заразити якоюсь хворобою  місцевих котів.

Тут навіть досить активні кішки сплять по 16 годин на добу.

Ідея таких кет кафе проста. З давніх часів відомо, що спілкування з кішками заспокоює, знижує артеріальний тиск і знімає стрес. А більшість господарів квартир в Японії забороняють своїм наймачам тримати домашніх тварин, у тому числі й кішок.

Залежно від розмірів закладу, в кафе може знаходитись до 20-30 котів і кішок.

Маленькі представники сімейства котячих ведуть у кафе розкішний спосіб життя: у кожного кота й кішки є свої будиночки, іграшки та килимки для відпочинку.

Крім котів у кафе є wi-fi, кава та десерти.

Зараз ви читаєте новину «Японці знімають стрес у котячих кафе, погладжуючи і обіймаючи тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі