четвер, 24 листопада 2011 10:20

60-ти річні бабусі в Південній Кореї ловлять рибу без акваланга
5

Фото: Фото: delfi.ua

На найбільшому острові в Південній Кореї пенсіонерки пірнають у море в гідрокостюмах - так вони ловлять рибу. Перед появою на поверхні з-під води вони свистять - цей звук називається "сумбісорі".

Жінки називають себе "хенью" - жінками моря. Хенью не користуються аквалангами, які б тільки ускладнили нелегку роботу. Гідрокостюм і маска - все, що їм потрібно, щоб спускатися на морське дно за здобиччю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 91-річна бабуся стала найстарішим учителем йоги в світі

Їх навички не тільки годують - багато ниряльниць стали героїнями корейського опору під час японської окупації в Другій світовій війні. Бабусі у відмінній формі - щоб займатися такою роботою потрібно вміти перебувати під водою до 2-х хвилин і не забувати про небезпеку: акул і отруйних медуз.

Півстоліття тому на острові було більше 30 тисяч хенью. Зараз їх трохи більше 5 тисяч, і багатьом з них за шістдесят. Багато їхніх дітей та молодших родичів виїхали з острова у міста.

Ті, хто лишився, вирішили займатися менш стомлюючою роботою на суші - приймати й обслуговувати туристів з континенту та з-за кордону.

Щодня після риболовлі хенью збираються на березі та співають пісень.

Зараз ви читаєте новину «60-ти річні бабусі в Південній Кореї ловлять рибу без акваланга ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі