пʼятниця, 18 листопада 2011 20:52

У Києві відкрили виставку 80-річних бабусь і дідусів
13

Фото: Фото: Андрій Шматов

17 листопада у київській галереї "НЕФ" відкрилася виставка "BABUSІ - DІDUSІ". Свої роботи показують майстри-любителі, яким перевалило за 60 років.

"Цей проект ініціювали родичі художників похилого віку. Після виходу на пенсію люди не знають, чим себе зайняти. Творчість дозволяє їм лишатися активними членами суспільства. А ми допомагаємо їх показувати свої роботи", - розповів кореспонденту Gazeta.ua один зі організаторів проекту.

На виставці показують картини естонського художника Майдо Толса, вінницької художниці 82-річної Ганни Царюк та дерев'яні фігурки Володимира Соколова. Йому нещодавно виповнилося 86 років.

"Малюю, скільки себе пам'ятаю. В молодості малювала рідко, бо за роботою, дітьми часу не було. Вже як пішла на пенсію, взялася по-серйозному. Люблю малювати природу і квіти. Мій чоловік рибаком був. Я завжди з ним на річку ходила: він рибу ловить, а я малюю. Не можу не любуватися красою нашої природи і не малювати її", - поділилася Ганна Царюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли дізналася ціни на картини, мало щелепа не випала" - виставка китайського художника

"За місяць до пенсії співробітники мене питали: "А чим ви на пенсії будете займатися?". Я й сам цього не знав. На другий день заслуженого відпочинку пішли з дружиною в парку прогулятися. У траві помітив частину зрізаного дерева. Перевернув — а воно геть схоже на пораненого оленя. Вдома відмив його від бруду, покрив лаком. Заняття захопило. Тепер кожного дня з дружиною ходимо в Голосіївський парк і там шукаємо матеріал для моїх робіт", - розповів Володимир Соколов.

Виставка триватиме до 1 грудня.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили виставку 80-річних бабусь і дідусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі