понеділок, 23 жовтня 2023 16:08

107-річний британець назвав продукт, який їсть усе життя

Британець 107-річний Леонард Гоуз є 12-м найстарішим жителем країни.

Автор: mirror
  Британець 107-річний Леонард Гоуз відкрив про секрет довголіття
Британець 107-річний Леонард Гоуз відкрив про секрет довголіття

Чоловік розкрив свій секрет довголіття. Леонард клянеться, що вживає подрібнену пшеницю, яку їсть відколи себе пам'ятає, пише Mirror.

"Скільки себе пам'ятає, він усе своє довге життя їв подрібнену пшеницю з жирним молоком та великою кількістю цукру. Попри свій вік і майже повну глухоту, Лен іде в ногу з часом і регулярно використовує програму "Знайти друзів" на своєму iPad, щоб стежити за своєю родиною, коли вони приходять до нього в гості. Зовсім нещодавно він став трохи забудькуватим і нестійким на ногах, і для пересування використовує ходунки. Але для свого віку у нього справи йдуть дуже добре", - розповіла невістка Керол.

Дружина вдівця Еліс померла 2000-го у віці 81 року. Того ж року пара відсвяткувала 60-річчя шлюбу. Його батьки пішли з життя 1945 та 1946 року.

Леонард відсвяткував своє 107-річчя з онуком Ніком, онукою Дженні та правнуками Оллі та Джейкобом.

Автор: mirror
 

"Ми завжди продумуємо тему для його святкового торта. Цього року це був торт з рибою зі смаженою картоплею та гороховим пюре, приготованим з глазурі. Це його улюблена страва, тож у суботу всюди була риба зі смаженою картоплею", - каже Керол.

За своє життя він побачив п'ять різних монархів та 25 прем'єр-міністрів. Довгожитель пережив дві світові війни. Брав участь у Другій світовій війні та досі добре пам'ятає, як піднімав британський прапор на параді на честь Дня перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які звички треба мати в 30, щоб дожити до старості

Лен отримав свою четверту листівку від Букінгемського палацу, коли святкував цю подію у будинку для літніх людей в Ньюкі, Корнуолл, де він є найстарішим мешканцем. Зазвичай, довгожителі отримують одну листівку від монарха на своє 100-річчя, іншу на своє 105-річчя і щороку після цього.

Під час війни Лен служив у Королівському корпусі зв'язку на військовій базі в Бокс-Гіллі, Вілтшир, ремонтуючи пошкоджені бомбами телефонні кабелі під час бліц-наступу, а потім перебрався на базу ВМФ у Гаррогейті, де перехоплював можливі повідомлення противника. Він покинув школу в 14 років, щоб вивчитися на водопровідника, а потім влаштувався на роботу в компанію Post Office Telephones, де він продовжував працювати до 1981 року, коли він вийшов на пенсію в 65 років.

Секрет довголіття криється у генетиці та способі життя. Такої думки американський невролог Говард Такер. Чоловіку 101 рік. Він досі працює повний робочий день та успішно приймає пацієнтів.

Чоловік їсть сезонні овочі та фрукти. Взимку це цитруси, а влітку – диня. Рідко п'є каву. Віддає перевагу різним чаям. Перший прийом їжі у нього - на початку дня.

Зараз ви читаєте новину «107-річний британець назвав продукт, який їсть усе життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі