вівторок, 22 серпня 2023 00:30

101-річний невролог відкрив секрет, як прожити більше ста років

101-річний невролог відкрив секрет, як прожити більше ста років
101-річний невролог Говард Такер розповів про свій секрет довголіття Фото: portal.abczdrowie

Секрет довголіття криється у генетиці та способі життя.

Такої думки американський невролог Говард Такер. Чоловіку 101 рік. Він досі працює повний робочий день та успішно приймає пацієнтів, пише portal.abczdrowie.

Багато пацієнів запитують його, як йому вдається перетнути позначку в 100 років і при цьому зберегти тверезість розуму і тонус м'язів для щоденної роботи.

"Інтерес до навколишнього світу, заняття роботою, волонтерство, цінні відносини з людьми і навіть спосіб мислення – все це може призвести людину до довголіття та щасливого життя", - каже Говард Такер.

Щодня невролог пробігає від 3 до 5 км на біговій доріжці. Він не зловживає тютюном, але в інших питаннях користується принципом "все для людей, але в міру".

У щоденному раціоні Такера єі фрукти, овочі та риба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фрукти і ягоди, які варто мати на столі влітку

"Овочі та фрукти купую сезонні. Взимку це цитруси, а влітку – диня. Я рідко п'ю каву. Віддаю перевагу різним чаям", - говорит врач.

Щоб уникнути сонливості вдень, лікар пропускає другий сніданок, але перший прийом їжі на початку дня робить завжди.

Доктор Такер уточнив, що його спосіб життя та тип харчування підійде не всім. Але в цьому немає нічого поганого. На його думку, людина має прислухатися до власного організму та відмовлятися від тих чи інших звичок, які вона переросла.

Щоб зберегти молодість шкіри надовго, доведеться відмовитись від цукру. Від нього шкіра старіє швидше. Кому це не під силу, то зведіть до мінімуму кількість солодощів у раціоні.

Помітні ефекти старіння шкіри через цукор з'являються у жінок близько 35 років.

Зараз ви читаєте новину «101-річний невролог відкрив секрет, як прожити більше ста років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі