четвер, 20 вересня 2007 18:00

Першу сонячну машину зробили студенти

Автор: фото: Reuters/Romeo RANOCO
  Один зі студентів, які розробили першу філіппінську машину на сонячних батареях, проїздить у центрі столиці Маніли
Один зі студентів, які розробили першу філіппінську машину на сонячних батареях, проїздить у центрі столиці Маніли

На Філіппінах студенти-інженери з університету Де Ла Салле в місті Маніла створили перший у країні автомобіль на сонячних батареях. Назвали його Сінаґ. Авто успішно пройшло випробування на початку місяця.

Групою студентів керував професор Рене Фернандес. Він пояснив, що машина складається з трьох основних частин — механічної та електричної систем і салону. Зовні Сінаґ нагадує швидкісний човен на колесах або невелику літаючу тарілку з фантастичних фільмів та коміксів.

Більшу частину автомобіля займає пласка поверхня. На ній розташовані численні батареї, за допомогою яких накопичується сонячна енергія. У центрі — купол зі складним покриттям. Авто має три колеса, частково сховані під аеродинамічним покриттям.

Одна з переваг дизайну Сінаґ — її невелика вага, десь 100 кг. Щоб розвинути швидкість до 100 км/год, авто потрібно 100 Вт електричної енергії.

Філіппінське авто візьме участь у 20-х Світових перегонах сонячних машин, що пройдуть у жовтні цього року в Австралії. Там потрібно буде подолати майже 3 тис. км.

Перед змаганнями Сінаґ пройде кілька перевірок. Студенти продовжують його вдосконалювати. Адже філіппінці змагатимуться з 30 країнами, які вже кілька десятиліть розробляють сонячні машини.

Зараз ви читаєте новину «Першу сонячну машину зробили студенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі