середа, 07 березня 2007 17:55

Кинути курити допоможе ушкодження мозку

Людям з пошкодженою ділянкою мозку, яка називається інсулою, легше відмовитися від цигарок. Такого висновку дійшла група американських учених. Вони досліджували психічні розлади.

Учені виявили, що під час куріння в усіх людей збуджується одна і та сама ділянка мозку. Вона відповідає за емоції та бажання. Потім з"ясувалося, що пацієнти психіатричних клінік, які страждають від ураження цієї ділянки, не курять. Або позбулися цієї звички відразу після травми.

Учені провели експеримент. Вони знайшли 69 осіб із травмами мозку. У 19 із них проблеми були саме з інсулою. Із цих пацієнтів 13 кинули курити одразу після травми, причому 12 — більше ніколи цигарок до рота не брали.

Науковці кажуть, що зовсім необов"язково мати травму, щоб позбутися шкідливої звички. Впливати можна за допомогою магнітного випромінювання.

Нині "методику функціонального магнітного резонансу", як її назвали автори відкриття, доопрацьовують. За кілька місяців її почнуть застосовувати в спеціалізованих клініках для охочих позбутися нікотинової залежності.

Зараз ви читаєте новину «Кинути курити допоможе ушкодження мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі