Гази кенгуру не містять метану

Австралійські вчені зі штату Квінсленд оприлюднили результати на перший погляд дивного й безглуздого дослідження, яке проводили протягом чотирьох років. Вони досліджували гази, які випускає кенгуру. Виявилося, що вони не містять метану, який забруднює атмосферу і спричиняє парниковий ефект.

Науковці на чолі з доктором Атолом Кліве вважають, що це відкриття дозволить створити нешкідливу для клімату худобу.

Метан — сильний парниковий газ. 1 т його збільшує парниковий ефект в атмосфері так само, як 25 т вуглекислого газу. За рік тварини всього світу викидають до 100 мегатонн метану. В Австралії свійських тварин вважають другим після атомних електростанцій джерелом забруднення навколишнього середовища.

Австралійські дослідники стверджують, якщо до корму худоби додавати бактерії з травної системи кенгуру, в їхніх газах зменшиться кількість метану. Також покращиться травлення свійських тварин, що призведе до їх швидшого росту та розмноження.

Ці бактерії можуть потрапити на ринок уже за три роки. Але деякі вчені пропонують інший шлях розв"язання проблеми. Вони радять уживати м"ясо кенгуру замість свинини та яловичини, що дозволить скоротити поголів"я цих тварин.

Нещодавно Шведський університет сільськогосподарських наук отримав грант у розмірі $590 тис. на дослідження коров"ячої відрижки. Науковці хочуть з"ясувати залежність вмісту метану в ній від раціону тварини. 20 корів годуватимуть по-різному. Спеціальний прилад в нашийнику фіксуватиме вміст метану в повітрі навколо них.

Корейські коти світяться червоним світлом

Інший незвичний експеримент проводили торік вчені з міста Тайбей на китайському острові Тайвань. Вони ввели ін"єкцію протеїну медузи до зародка свині. Так хотіли створити тварину, що світитиметься в темряві зеленим світлом.
Справу тайванських колег продовжила група науковців із міста Кенсандо в Південній Кореї. Торік, у січні та лютому, вони клонували трьох котів, які під дією ультрафіолетових променів світилися червоним світлом. Учені запевняють, що їхні дослідження допоможуть винайти препарати для лікування серйозних генетичних захворювань у людей.
— Наша технологія дозволяє за допомогою маніпуляцій із генами отримувати котів із такими самими хворобами, як у людей, — говорить професор Конґ Чен Кен. — На клонованих котах або інших тваринах можна буде проводити медичні випробування, які не дозволяють робити з хворими людьми.

Зараз ви читаєте новину «Гази кенгуру не містять метану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі