пʼятниця, 08 грудня 2017 00:50

Електропростирадла із синтетичної тканини служать довше

— Ми купували електропростирадло "Тріо" за 450 гривень в інтернеті. Воно швидко нагріває холодне ліжко. Має два режими обігріву, — розповідає 22-річна Лариса Власова з міста Дубляни Львівської області. Мерзне вночі. Користується пристроєм ­місяць.

Електропростирадло має два режими — помірний і максимальний. Потужність — 80 Вт.

— Недоліком є те, що на максимальному обігріві відчуваю провід на дотик. А простір між дротами — холодний, це майже 5 сантиметрів, — каже Лариса Власова. — Крім того, провід і вилка смердять пластиком. У знайомої таке перестало гріти. Вона розпорола простирадло, а там дроти пошкоджені — неякісні.

Електропростирадла мають товщину понад 5 см. Під шаром тканини прокладені нагрівальні елементи. Їх через пульт керування під'єднують до побутової електророзетки. Здебільшого такі купують для дач, квартир із нестабільним опаленням або ночівлі в непристосованих для цього місцях. Коштують пристрої від 160 грн до 5 тис. грн. Вартість залежить від тканини, якості дротів, розмірів і кількості режимів.

— Для однієї особи достатньо простирадла 130 на 70 сантиметрів. Для двох людей бажано — 200 на 170 або 185 на 150 сантиметрів. Бажано обирати простирадло трохи більше, ніж ширина спального місця. Таке буде зручніше, — говорить продавець побутової техніки Богдан Репеченко, 33 роки. — Щоб заощадити, для двоспального ліжка купують менше простирадло і стелять його поперек. У такому разі підійде розміром 150 на 80 сантиметрів.

Пристрої виробляють різної потужності — від 50 до 100 Вт. Потужніші швидше нагріваються й можуть давати більше тепла. Краще обирати модель із регулюванням ­температури, з товстим і довгим шнуром жив­лення. Добре, коли є функція автоматичного вимкнення й увімкнення. Зазвичай це моделі вартістю понад 2 тис. грн.

— Має бути щонайменше два ступені регулювання температури. Високу потужність застосовують для початкового розігріву простирадла. Меншу — коли ліжко зігрілося й потрібно підтримувати комфортну температуру, — каже Богдан. — Практичніші електропростирадла обтягнуті синтетичною тканиною, а не бавовною. Вони не так зношуються, їх легше прати. До речі, це краще робити руками, а не в машинці. Після прання не потрібно сильно викручувати електропростирадло — це може пошкодити прилад. При чищенні слід знімати кабель. Не можна віддавати пристрій у хімчистку, бо хімічні речовини можуть пошкодити деякі елементи.

Зараз ви читаєте новину «Електропростирадла із синтетичної тканини служать довше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі