вівторок, 15 січня 2013 07:15

Цуценят учать прокидатися вранці

 

Під час сну м'язи розслабляються, але можуть довільно скорочуватися. Лапи тварин смикаються, губа розтягується в усмішці.

— Чийсь кіт уві сні жує, а в когось собака гавкає. Господарі сприймають це за сни. Приписують тварині людські якості. Якщо мені щось сниться, то й мій кіт теж має бачити сни. Чи насправді у тварин є сновидіння, твердої відповіді немає.

Одні науковці вважають, що сни бачать коти й собаки, інші це відкидають. За сновидіння відповідає підсвідомість. Чи є вона у звірів, не доведено,— каже ветеринарний лікар державної діагностичної клініки в Рівному 33-річний Сергій Джумига.

Дорослих тварин не будять. Раптово прокинувшись, може злякатися й укусити. Тих, що мало сплять, часто смикаються вві сні, треба обстежити. Можливо, їм дошкуляє біль.

Що менша тварина, то довше спить. Кошенята сплять до 14 год. на добу. Засинають раптово під час гри. Цуценята — до 11 год. Малят віком два з половиною місяці вчать прокидатись уранці.

— Виводять на вулицю в одну й ту ж пору, найкраще о п'ятій чи шостій ранку. Спочатку господар будить собаку. Він звикне, потім сам будитиме людину, — говорить Сергій Джумига. — Пси мисливських і сторожових порід прокидаються, відчувши запах хазяїна. Можна називати собаку на кличку.

Зараз ви читаєте новину «Цуценят учать прокидатися вранці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі