четвер, 30 червня 2011 07:15

Замість Мирослави Киричук тест склала мати

19-річній львів'янці Мирославі Киричук цього року не вдалося вступити на факультет психології у Львівський державний медичний університет ім. Данила Галицького. Працівники регіонального Центру оцінювання якості освіти анулювали її результати тестування з математики та біології.

8 червня під час пропуску до пункту тестування зовнішнього незалежного оцінювання чергові помітили абітурієнтку. На вигляд вона була вдвічі старша за ровесників. Прийшла складати іспит з математики. У неї попросили документи.

— Жінка була досить схожою на фотокартки в паспорті та сертифікаті ЗНО. Хоча мала дуже яскравий макіяж, видно було, що їй явно не 19, — розповідає координатор громадської організації "Опора" Ольга Стрелюк. — Чергові запитали її рік народження. Одразу відповіла: "1969". Тоді знітилася, почала викручуватися. Сказала, що насправді народилася 1991-го, але завжди так жартує. Її пропустили, але звернули увагу інструкторів.

Жінці дозволили написати тест. По закінченні попросили проїхати в офіс центру оцінювання якості освіти на вул. Шевченка для підтвердження особи. Видно було, як вона хвилювалася. Одну за другою курила цигарки.

— Її знову запитали про справжній вік. Сказала, 19 років. А виглядає погано, бо вже п'ять років тяжко працює в нічному клубі. Крім того, має проблеми з нирками. Через лікування завчасно постаріла, — продовжує Ольга Стрелюк. — Про цей факт інспектори повідомили в міліцію. Там порадили дочекатися наступного екзамену.

14 червня в пункт пропуску тестування на іспит із біології з тими ж документами прийшла значно молодша абітурієнтка. Жінку, що склала тест із математики, помітили в натовпі батьків. Це була 42-річна мати Мирослави Киричук.

— Дівчину запросили проїхати у Центр. Вона відмовилася. Сказала, що була там минулого разу, — розповідає координатор "Опори". — Інспектори порівняли роботи абітурієнтки з математики та біології. Вони були написані різними почерками. Виявили, що тест замість доньки склала мати. Вона має декілька дипломів.

Роботи вилучили. Абітурієнтку позбавили права вступати цього року.

— Усі документи передали міліції. Мабуть, їх притягнуть до адміністративної відповідальності, — каже директор центру зовнішнього оцінювання Лариса Середяк, 50 років.

Мирослава Киричук пояснює свій учинок браком грошей. Мовляв, не бачили з матір'ю іншого шляху потрапити до університету.

У Львові анульовано 13 робіт учасників ЗНО. Крім Мирослави Киричук, 10 — через користування мобільним телефоном, дві — через невчасну здачу роботи.

Зараз ви читаєте новину «Замість Мирослави Киричук тест склала мати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі