пʼятниця, 26 лютого 2010 07:10

Володимиру Глушику жінка пробила серце

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Медсестра відділення інтенсивної терапії Хмельницької міської лікарні поїть водою хворого Володимира Глушика. Потерпілий не планує подавати на кривдницю до суду
Медсестра відділення інтенсивної терапії Хмельницької міської лікарні поїть водою хворого Володимира Глушика. Потерпілий не планує подавати на кривдницю до суду

29-річний хмельничанин Володимир Глушик вижив після удару ножем у серце. Лезо пробило лівий шлуночок органу і легені.

Глушика привезли до міської лікарні зранку 22 лютого. Із грудей фонтанувала кров.

— Стан був надзвичайно важкий. Не могли виміряти тиск, —  згадує хірург Володимир Цап. — За хвилини його підняли в операційну. П"ятеро лікарів і троє медсестер приступили до операції. Шлуночок був пробитий на глибину 3 см.

За 75 хв. хворому зашили серце. Того ж дня влили кров понад сотні донорів, перевели в палату інтенсивної терапії. Наступного дня Володимир прийшов до тями.

— Хочу пити, — каже, ледь відкриваючи очі. Жадібно п"є воду з чашки. — Так хотів пити, а не міг сказати.

Він родом із села Видава Волочиського району. Два місяці тому влаштувався на хмельницьке підприємство "Поділля-тютюн", запаковує цигарки в пачки. Три роки живе з Оленою Атаманюк. 21 лютого їй виповнилося 25 років.

— Святкували день народження у барі "Совок", — пригадує Володимир. — Я, вона, мій брат Валєра і друг Вітя Шумитро. Потім поїхали додому, лягли спати. Серед ночі Альона мене будить: "Де мій телефон?". Стала кричати. Посварилися, бо я хотів спати і ніяких телефонів не брав. Я псіхонув, розбив пляшку об дошку і розвернувся спиною. А вона мене розвертає і сходу в груди ножем. В очах потемніло. Упав. Чув, як вона закричала: "Я ж тебе люблю, що ж я наробила".

Хворий знову просить води. Запитує, який сьогодні день. Дивується, що вівторок (спілкуємося 23 лютого).

— Не знаю, чи буду з нею жити, — каже. — Я її люблю, але боюся, що вночі заріже. На суд подавати не буду. А куди вона мене вдарила? У серце? От пришмаляна.

Лікарі кажуть, що Володимир народився в сорочці.

— Операція дійсно унікальна, — говорить 45-річний Борис Тодуров, директор Київського міського центру серця. — Хірурги міської лікарні показали вищий пілотаж. Своєчасно надали допомогу, урятували. Пацієнт практично не мав шансів. При таких травмах важлива кожна секунда. Треба викликати лікарів негайно. Самому нічого не вдасться зробити.

Олену Атаманчук затримали.

Зараз ви читаєте новину «Володимиру Глушику жінка пробила серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі