середа, 15 квітня 2009 19:15

Віталій Процик не повернувся додому

Автор: фото з архіву родини Проциків
  Віталій Процик із матір’ю Оксаною. Востаннє жінка бачила сина 19 січня 2009 року
Віталій Процик із матір’ю Оксаною. Востаннє жінка бачила сина 19 січня 2009 року

Другий місяць родина тернополян Проциків шукає свого сина-одинадцятикласника. 16-річний Віталій Процик зник 9 лютого.

Зранку того дня Віталій зайшов до друга 15-річного Артема Помазибіди. Приблизно о 14.00 викликав таксі. Сказав, що поїде до дядька на Сонячний масив, і зник.

— Але в нас немає родичів на Сонячному, — зітхає 36-річна Оксана Процик, мати хлопця.

Віталій жив із бабусею й дідусем. Його батьки з 2002 року працювали в Іспанії. 15 лютого вони повернулися до України. Віталій — їхній єдиний син.

— Того дня ми прочекали до вечора, думали, онук після уроків одразу пішов на тренування. Але ввечері прийшли хлопці з команди. Питали, чому Віталій не прийшов на змагання з баскетболу. Ми злякались, — плаче 60-річна бабуся Марія Михайлівна.

Процики телефонували у всі міські лікарні, міліцію. Обійшли всі найближчі підвали, оглянули горища, розклеїли по місту оголошення з фотографією. Розшукали таксиста, який відвозив Віталія. Він каже, що відвіз Процика на автовокзал.

У столі Віталія знайшли щоденник із запискою: "Пробач мене, мама. Мені погрожують, я мушу їхати з міста, щоб ви всі були живі". Про погрози ніхто не знав.

— Для мене це шок, — каже 50-річна Уляна Зелінко, класний керівник Процика. — Відповідальний, спокійний хлопчик.

Учителі кажуть, що Віталій із 10 класу перестав цікавитися навчанням. Однак поза школою був активним. Їздив з однокласниками в Коломию, Хотин, Олеськ, Підкамінь, Острог. Товаришував з усіма в класі.

Провидиця порадила шукати на острові, де є місток і річка

— Ми вже все до ниточки перевірили, — визнає начальник обласної кримінальної міліції у справах неповнолітніх Петро Депутат, 41 рік. — Нічого.

Віталія завжди контролювали. Якщо їхав у село до бабці, у Тернополі його проводжали, а там зустрічали. Мріяв вступити до Львівського автодорожнього технікуму.

— Ми знайшли йому репетитора, — схлипує Марія Михайлівна. — 7 лютого Віталій поїхав на перше заняття.

Жінка дістає фото. Хлопець дивиться в об"єктив, руки в кишенях джинсів, спортивна куртка з англійським прапором на грудях.

Батьки їздили до провидиці в село Горинка Кременецького району Тернопільщини. Та помолилася над фотографією, порадила шукати на острові, де є місток і річка. Сказала: "Даю тільки 30 відсотків, що ваша дитина жива". У Тернополі батьки обходили всі парки, де є річки та озерця, заглядали під мости.

— Тепер от сиджу біля карти, дивлюся, де може бути той острів, — каже мати Віталія.

Із початку року на Тернопільщині зникла 31 дитина віком від 13 до 16 років. Усіх, крім Процика, знайшли.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Процик не повернувся додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі