вівторок, 29 листопада 2016 07:20

Виноградники знищили бульдозером

У селі Шабо неподалік Білго­род-Дністров­ська на Оде­щині бульдозер знищив 40-річні ­виноградники. Цінні кущі нале­жали французу Кристофу Лакарену.

— Це сталося в ніч на 25 листопада. Мене не було вдома, — розповідає 65-річний Кристоф Лакарен. — Це є зухвалий рейдерський напад. Зараз прибутково забудовувати виноградники, розташовані поблизу узбережжя Чорного моря.

Кристоф Лакарен у Шабо живе понад 10 років. Місяць тому в нього почалися проблеми з контролюючими органами, каже.

— Повний комплекс лабораторних досліджень і технолога можна було отримати в Таїровському інституті. Тепер податківці знову вимагають додаткову, власну експертизу. Це один крок вперед і три назад, — додає Кристоф. — Вони знищують дрібних виробників і конкуренцію. Боюся, за кілька тижнів можу залишитися без виноградників і мені доведеться виїхати.

2015-го Кристофа Лакарена звинувачували в незаконному виробництві та реалізації алкогольної продукції у великих обсягах. Зрештою він отримав ліцензію на виробництво вина.

Зараз ви читаєте новину «Виноградники знищили бульдозером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі