пʼятниця, 31 серпня 2018 00:55

Військовий лікар потонув, рятуючи дівчину

Автор: ФОТО надане прес-службою полку ”Азов”
  Житомирянин Олег Кремез служив у полку ”Азов” із 2015-го, був добровольцем
Житомирянин Олег Кремез служив у полку ”Азов” із 2015-го, був добровольцем

— Бачилися з Олегом напередодні трагедії. Ніяких поганих передчуттів. Як завжди — на позитиві. Написав рапорт на відпустку. Збирався додому, бо хотів повести до першого класу онуку, — розповідає 49-річний Олександр на позивний "Кроха".

19 серпня загинув його бойовий товариш Олег Кремез, 58 років. Намагався врятувати дівчину, яка тонула в морі. Вона теж не вижила. Трагедія сталася поблизу курортного села Юр'ївка Мангушського району на Донеччині.

Кремез був старшим лейтенантом медичної служби полку Національної гвардії "Азов". За фахом — кардіолог.

— Точних обставин ніхто не знає. Море було спокійне. Дівчина тонула й Олег кинувся на допомогу. Не міг інакше, його покликання — рятувати людей. Добрий, чесний, відповідальний, — додає Олександр. — Кажуть, у тому місці якась аномальна зона. Я приїхав, коли Олега дістали з води. Він був непритомний. Врятувати не змогли. Хто та дівчина, якій допомагав — невідомо. Приїхала в село на відпочинок.

Чоловік родом із Житомирщини. Жив і працював лікарем у Львові. Був учасником Революції гідності. З початком бойових дій на Донбасі став бійцем Українського добровольчого корпусу "Правий сектор". 2015-го перейшов служити до полку "Азов".

Олега Кремеза поховали 25 серпня на Личаківському кладовищі Львова поряд з іншими загиблими на Донбасі. У нього залишилися двоє дорослих синів і дружина.

Зараз ви читаєте новину «Військовий лікар потонув, рятуючи дівчину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі