четвер, 12 квітня 2012 00:00

Учитель допризовної підготовки виготовляв у школі наркотики

Працівники Служби безпеки України 5 квітня затримали у столичній школі №61 учителя допризовної підготовки. Він виготовляв та пакував наркотики у шкільному тирі. Звідти вилучили апарат і пакети для фасування, електронні ваги, рослинні суміші, розчинники та 15 кг готових психотропних речовин.

До школи №61 з поглибленим вивченням інформаційних технологій на вул. Мельникова, 39 10 хв. пішки від метро Лук'янівська. О першій дня у фойє навчального закладу спокійно, учні на уроках.

— А шо ви хотіли? — запитує при вході вахтерка, на вигляд їй 60 років. — Нічого тут ніхто не скаже. Директорка сказала мовчати. Ви не перший. Хто його знає, може, ви тоже наркотікі продаєте. Він так само прийшов, сказав, шо воєнний, а тепер вийшло бандіт.

Учителі не хочуть говорити про колегу.

— Той учитель прийшов у нашу школу після нового року, — розповідає шкільний інженер. — Попередній звільнився, бо далеко добиратися. Директорка його взяла, бо він колишній воєнний, на пенсії. Але діти до тих наркотиків нічого не мали. Вони в тому тирі взагалі цього року не були. Йдемо, я покажу, — веде за школу.

При вході у підвал на металевих дверях висить вивіска "Автошкола". У підвалі пахне цвіллю, на стінах ледь мерехтять лампочки.

— Часть нашого приміщення орендує автошкола, а тир — он прямо, — показує на опечатані металеві двері. — Там тільки воздушки, але його постійно замикали. Ключі були тільки в нього і директорки. Ну, але вона, ясна річ, туди не ходила. То він жодного разу тут заняття не провів. Тільки в класі.

— А-а-а, Максим Володимирович, — каже про вчителя ДПЮ Костянтин з 11-го класу. — Нормальний наче був, як і всі. В тир ми з ним не ходили разом.

У Службі безпеки уточнюють, що на вчителя вказали його компаньйони.

— Одного з організаторів злочинної групи затримали під час одержання ним міжнародного експрес-відправлення. У посилці були особливо небезпечні психотропні речовини — 70 грамів метилендиоксипировалерону, 400 грамів пірролідинілу і 30 грамів метилону. Потім, в офісі однієї з приватних фірм, затримали ще одного наркодилера, який переправляв посилки до фасувальника. Останнім виявився вчитель, — розповідає речник УСБУ в Київській області Тетяна Онищенко.

Усім трьом чоловікам загрожує до 12 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Учитель допризовної підготовки виготовляв у школі наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі