пʼятниця, 23 жовтня 2009 07:22

Суддя Олег Бачун має два золоті мобільні телефони

Нардепи від Блоку Юлії Тимошенко оприлюднили інформацію про життя 49-річного Олега Бачуна, голови Окружного адміністративного суду міста Києва.

— Порівняно з Бачуном будь-який Зварич-колядник відпочиває, — каже 29-річний Валерій Писаренко. — Його річна зарплата сягає 18 тисяч доларів, а витрачає у сотні разів більше. Приміром, з 8 до 23 серпня відпочивав у Кальярі, столиці італійського острова Сардинія. Літав на приватному літаку. Заплатив 88 тисяч доларів (721 тис. грн. — "ГПУ").

Писаренко з колегами-"бютівцями" Андрієм Портновим, Святославом Олійником, "нашоукраїнцем" Юрієм Бутом і "регіоналом" Вадимом Колесніченком створили у Верховній Раді робочу групу. З"ясовують, за які гроші Бачун зводить дачу в місті Буча неподалік  столиці. Територія подвір"я площею 6,5 га коштує $6,5 млн.

— Цю ділянку він відібрав за рішенням суду в дитячого табору відпочинку, — зауважує Писаренко.

Квартира судді розміщена в елітному будинку на столичній вул. Ковпака, 17.

— Та тут кожна квартира коштує понад мільйон доларів, — махає рукою охоронець будинку. — У домі живе багато юристів, тренер Олег Блохін, колишній віце-прем"єр Роман Безсмертний, плавчиха Яна Клочкова.

Суддя користується автомобілем БМВ Х6 за 1,7 млн. грн. Його ексклюзивні золоті мобільні телефони з діамантами вартують від $26 до $40 тис.

Депутати направили запит у Генпрокуратуру. Вимагають розібратися із витратами Бачуна. Суддя від коментарів відмовляється. Він родом зі Львівщини, як і Ігор Зварич.

1982 року починав кар"єру з помічника прокурора Львівської прокуратури. 1990-го очолив Личаківський райсуд Львова. Вісім років тому став заступником голови столичного Арбітражного суду, за рік — заступником голови Господарського суду міста Києва. Окружний адмінсуд столиці очолив три роки тому.

Політики кажуть, що Бачун — зять покійного міністра транспорту Георгія Кірпи.  Потрапив до Києва завдяки тестю.

Торік Олег Бачун скасував указ президента про проведення дострокових виборів і заборонив приватизацію Одеського припортового заводу. Нібито через останнє депутати й почали збирати інформацію про його життя. За іншою версією Бачун  планує балотуватися на посаду президента, а його гасла критикуватимуть главу держави, уряд та тиск на суди.

Зараз ви читаєте новину «Суддя Олег Бачун має два золоті мобільні телефони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі