пʼятниця, 09 грудня 2011 06:30

Шестикласник задушився під час гри "Собачий кайф"

Шестикласник задушився під час гри "Собачий кайф"

4 грудня в місті Торез Донецької області поховали шестикласника Дмитра Подосьонова, 11 років. 2 грудня його знайшли повішеним на забитому в одвірок цвяху.

Міліція почала розслідувати причини вчинку. Дмитро жив із мамою, вітчимом та 2-річною сестрою в приватному будинку. Родина благополучна, Дмитра любили батьки й однокласники. Цього року сім'я переїхала, однак хлопець і далі відвідував школу №11. Упевнені, що він повісився під час гри "Собачий кайф".

— Після школи хлопець із другом зайшли в комп'ютерний клуб. Там провели пару годин і розійшлися. Школяр був у гарному настрої, причин для самогубства не було. А однокласники розповіли, що серед них популярна ця гра. Вона небезпечна, іноді призводить до загибелі, — каже Оксана Гупало з міліції Тореза.

"Собачий кайф", або "Летаргійний сон" — сучасна забавка, популярна серед підлітків. Школярі на певний період перетискають сонні артерії. Унаслідок цього мозок не отримує крові, людина непритомніє, потім виникає ейфорія. В інтернеті активно обговорюють, як краще отримати "собачий кайф", діляться враженнями. Зазвичай, притиснути артерії має хтось інший, але найзавзятіші можуть зробити це самі. Забавка смертельно небезпечна: якщо перетримати — людина може померти. У Росії цьогоріч так загинули кілька дітей. 27 вересня  в Торезі при таких самих обставинах ледь не померла 13-річна восьмикласниця зі школи №18.

— Дівчинка пішла на день народження, а там хтось запропонував: "Давайте спробуємо собачий кайф". Пробували по черзі. Дівчинка сперлася на стіну, а хлопець перетис шарфом їй артерії, — кажуть у міліції Тореза. — Вона знепритомніла, потім отямилася й пішла додому. За 20 хвилин втратила свідомість на вулиці. Добре, що її швидко відвезли до реанімації.

Дмитра поховали. Його батьки не чули про "Собачий кайф".

— Уся школа ридає, — каже Лілія Крикуненко, начальник Торезького міськвідділу освіти, — Діма був лідером. Співав, грав у футбол, добре вчився. 11-та школа бере участь у всеукраїнському експерименті, який передбачає створення комп'ютерної характеристики на кожну дитину. Психологічне тестування Діми не видало ніяких підстав для тривоги. Зараз психологи бояться говорити з дітьми на цю тему. Думаємо, що треба зробити, аби ця "гра" не викликала інтересу в дітей.

Зараз ви читаєте новину «Шестикласник задушився під час гри "Собачий кайф"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі