четвер, 05 лютого 2009 19:46

Романа Ходжаніязова вбила голка

5 січня у селі Стройне Свалявського району Закарпаття поховали 27-річного Романа Ходжаніязова. Під час розтину лікарі знайшли у його череві 4,5-сантиметрову голку для шиття. Вона пробила аорту.

— Романові стало зле 30 грудня, — згадує матір 48-річна Марія Юріївна. — Син працював складальником меблів у підприємця. Того дня з колегами виїжджав на замовлення у село Голубине.

Увечері Роман повернувся додому. Він жив із 22-річною дружиною Оксаною в будинку тестів. Скаржився на біль у грудях, серці. Пояснював, що випив у Голубиному горнятко гарячого бульйону.

— Пізніше Ромин колега зізнався, що жінка, в якої вони працювали, пригостила їх горілкою, — долучається до розмови Оксана Ходжаніязова. — Щойно Рома випив, як вхопився за серце. Коли повертався додому, то скаржився, що не може прокашлятися, бо щось сильно його коле в горлі.

Уранці 31 грудня Ходжаніязов прийшов до батьків. Вони мешкають у райцентрі. Попросив матір піти з ним у поліклініку.

— Там нас відсилали з одного кабінету в інший, — каже Марія Юріївна. — Дільничний лікар направив до лора, той — до хірурга. Ми нікого не застали й пішли додому. Зранку 1 січня знову прийшли до поліклініки. Синові зробили кардіограму серця. Сказали, що відчуваються різкі скачки. Зробили ЕХО-кардіограму, діагностику щитовидної залози. Лікарі запевнили, що серйозних проблем немає. Порадили полоскати горло ромашкою і виписали заспокійливі.

Дорогою додому Роман кілька разів зупинявся. Згинався від болю в серці.

— Цілий вечір скаржився, що його щось дзьобкає, — каже Оксана. — Ми викликали "швидку". Лікарі вкололи йому анальгін із демидролом. Брати до лікарні не хотіли.

Біль не вщухав. Роман не міг сидіти. Родичі знову викликали "швидку".

— Лікарі не хтіли їхати, — каже Марія Юріївна. — Що ви собі думаєте, кажуть, ми щодня до вас мотатимемося? Машина не для того у нас. Але після моїх погроз таки виїхали. Забрали Ромку в лікарню. Лікар Попович визначив діагноз "туберкульоз ІІ форми" і виписав уколи. Сина поклали в терапевтичне відділення. Ми повірити не могли у діагноз: Ромка у нас був під два метри зростом, плотний, у національній гвардії служив — туди хворих не беруть. Коли відвели його до палати, я звернула увагу на його ніс. Кажуть, перед смертю в людини дуже гострий кінчик носа. У Роми був саме такий. Батько ще пожартував: Рома, не дурій, бо земля замерзла.

Зранку 4 січня Роман Ходжаніязов помер. Захлинувся кров"ю.

— За годину до смерті я з ним ще розмовляла по мобільному, — каже Оксана. — Рома  цілу ніч не стуляв очей від болю, просив мінералки.

Перед смертю в людини гострий кінчик носа. У Роми був такий

Лікарі-анатоми витягли з тіла Романа голку. Причиною смерті назвали травму черевної частини аорти з кровотечею.

Ходжаніязови поскаржилися на недбалість лікарів до міліції. Слідчі допитали Марію Йовбак із Голубиного, в якої Роман пив горілку. Жінка каже, що має звичку залишати голки у склянках.

— Міліціонери відмовилися порушувати кримінальну справу. Пояснили, що не бачать складу злочину, — веде далі жінка. — Порадили звернутися в суд.

У Романа Ходжаніязова залишилася вагітна дружина.

Зараз ви читаєте новину «Романа Ходжаніязова вбила голка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі