середа, 28 березня 2012 06:15

Родина отруїлася димом від сміття

24 березня сім'я Качмарів із села Сороки-Львівські Пустомитського району Львівської області наводила лад на обійсті. У купу згребли торішнє листя, залишки будматеріалів, порожні поліетиленові пляшки. Усе підпалили.

Навколо полум'я метушилися 67-річний Мирослав Качмар, його дружина 63-річна Любов, 36-річна дочка Ольга із синами — 15-річним Тарасом та 11-річним Назаром. За годину Назар став блювати, у Тараса й Ольги засльозилися очі, душив кашель.

Сусіди викликали "швидку". Усіх членів родини забрали до лікарні з отруєнням продуктами згоряння середньої тяжкості.

— У селі є контейнери для збирання відходів пластику, — каже Володимир Гладун, начальник відділу з надзвичайних ситуацій Пустомитівської райдержадміністрації. — Та селяни все одно палять сміття на подвір'ях. Коли горить пластик, до легенів людей потрапляє діоксин — одна з найнебезпечніших хімічних речовин. У великих дозах він може стати причиною раптової смерті, а в невеликих — викликає ризик захворювання раком. Небезпечно спалювати плівку, поролон, пінопласт, фанеру. При згоранні з них виділяються ціаніди, які є причиною багатьох смертей.

За кілька днів родина одужала.

Зараз ви читаєте новину «Родина отруїлася димом від сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі