пʼятниця, 21 лютого 2014 11:33

Родичам загиблих не виплатили компенсації

Водій маршрутки Суми — Ганнівка — Вирівська 27-річний Богдан Лопатка визнав провину в аварії. 4 лютого він із 18 пасажирами у салоні спробував проскочити залізничну колію біля станції Вири Білопільського району Сумщини. Пасажирський потяг збив маршрутку, протягнув її 300 м. Загинули 12 пасажирів, шестеро потрапили в лікарні, водій не скалічився.

— Версія залишилась одна. Водій винен повністю, — розповідає прес-секретар прокурора Сумської області Олексій Дерев'янко.

— Просто хотів проскочити й пішов на ризик. За 2 метри перед колією він зупинився, а тоді різко натиснув на газ, щоб встигнути переїхати. Пасажири розказали, що рвонув якраз під локомотив. Люди бачили потяг і кричали зупинитись. Версію про засліплення водія сонцем відкинули, бо в той момент воно світило йому в спину. Родичам загиблих обіцяли виплатити по 100 тис. грн, потерпілим — по 50 тис. грн. Грошей не перерахували.

— Ці гроші мою дитину не повернуть. Ми відкрили рахунок одразу ж після похоронів сина, та він ще порожній, — розповідає 38-річна Оксана Гладенко, мати 14-річного школяра Андрія, який загинув у аварії. Щодо власниці маршруту також відкрили кримінальне провадження, її позбавлять ліцензії. Міру покарання призначить суд. Із лікарні виписали одну жінку, решта п'ятеро травмованих пасажирів лікуються.

Зараз ви читаєте новину «Родичам загиблих не виплатили компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі