середа, 09 серпня 2006 18:45

"Радіо-таксі" звинувачує, йому відповідають

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

8 червня "Газета по-українськи" надрукувала лист до редакції киянина Леоніда Сапи "Як заробити мільйон на горищі". У ньому йшлося про те, що мешканці останнього поверху новобудови на вулиці Кудряшова, 3, вже кілька місяців не мають спокою, бо на горищі працює служба таксі. Автор листа стверджував, що поселилася вона туди незаконно. Редакція отримала відповідь від керівника юридичного департаменту корпорації "Радіо-таксі" Вадима Стремоухова, яку ми друкуємо нижче. Поруч надаємо слово Леонідові Сапі, на адресу якого пан Стремоухов у своєму листі висловлюється доволі різко.





"Сапа перемішує правду з вигадками"


У "Газеті по-українськи" за 8 червня 2006 року було надруковано статтю "Як заробили мільйон на горищі". Її автор заступник голови правління ОСББ "Євродім" Леонід Сапа перемішує правду з вигадками.

Правда, що запорізькі бізнесмени придбали нежиле приміщення на 18-му поверсі по вул. Кудряшова, 3 у Києві. Але не точно вказана вартість придбання, яка майже вдвічі менша. Правда, що у нежилому приміщенні розташоване ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця". Але неправда, що у штатному розкладі підприємства 800 таксистів. У штаті немає жодного таксиста. З кожним із них укладено договір на інформаційне обслуговування, а плата за послуги збирається за іншою адресою. На даху будинку встановлено три антени, а не шість, і на це обладнання є санітарний паспорт. Справді, до офісу підприємства приїздив начальник Солом"янського районного управління внутрішніх справ. Але жодну зі сторін не підтримав. Він заявив, що справу треба вирішувати у суді.

При цьому автор нічого не пише про свою поведінку. А вона така.

Представники об"єднання співвласників багатоквартирного будинку "Євродім" (ОСББ) в Києві по вул. Кудряшова, 3 голова правління І. Подолін та заступник голови правління Л. Сапа порушують права та інтереси підприємства, його працівників, протидіють законній господарській діяльності ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця". Так, 2 квітня 2006 року Л. Сапа наніс побої заступнику директора підприємства О. Наконечному, в результаті чого той потрапив у лікарню.

6 квітня Л. Сапа вштовхнув в кабіну ліфта співробітницю І. Цюпаченко, піднявся з нею на 17-й поверх, заштовхав до себе у квартиру. Там він вимагав надати йому паспортні дані та передати керівництву вимогу припинити діяльність підприємства.

13 квітня Л. Сапа наніс тілесні ушкодження співробітниці М. Дежурнюк, після чого швидка медична допомога доставила її до лікарні.

Закриті на замки пожежні виходи з ліфта до сходин з 1-го по 17-й поверхи. Це ускладнює прохід співробітникам підприємства, а також є грубим порушенням протипожежної безпеки.

Усі ці дії представники ОСББ "Євродім" супроводжують вимогами припинити діяльність ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця" та покинути приміщення.

З цього приводу керівництво підприємства та його співробітники подали вісім заяв до Солом"янського райуправління внутрішніх справ. Зараз вирішуються питання про порушення кримінальних справ.

Протидія законній господарській діяльності ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця" триває досі. Стаття в "Газеті по-українськи" — тому підтвердженням.

Постає питання: а навіщо це потрібно її автору? Деяким читачам може здатися, що він піклується про інтереси мешканців будинку. Аж ніяк. У квітні цього року Леонід Сапа запропонував керівництву ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця" викупити його власність (кв. N129) разом зі спільною власністю мешканців будинку, яка розташована поряд з орендованим приміщенням на 18-му поверсі, за 400 000 доларів США.


Вадим СТРЕМОУХОВ, директор юридичного департаменту корпорації "Радіо-таксі"




"Коментую лист Стремоухова за допомогою фактів"


Коментую лист пана Стремоухова за допомогою фактів, які є у розпорядженні об"єднання співвласників багатоквартирного будинку  "Євродім".

1. З листа Українського державного центру радіочастот від 03.05.2006 року: "На адресу ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця" надіслано листа про припинення використання радіо-електронних засобів у технічному приміщенні та на даху будинку по вул. Кудряшова, 3".

2. З листа Держенергонагляду у Центральному регіоні від 17.05.2006 року: "В результаті обстеження технічного стану електроустановок виявлені порушення нормативно-технічної документації, на усунення яких інспекцією був поданий припис ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця" від 25.04.2006 року? Нежитлові приміщення опалювались та забезпечувались гарячою водою від стояків житлового будинку, тому за теплову енергію, витрачену нежитловим приміщенням N144, розраховувалось ОСББ "Євродім". Згідно Правил системи опалення та гарячого водопостачання нежитлові приміщення N144 по вул. Кудряшова, 3 відключені від загальнобудинкових систем та опломбовані".

3. З листа заступника Головного санітарного лікаря м. Києва С.Г. Пастушенка від 29.05.06 на адресу директора ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця" О.Чупилка: "Фахівцями санепідслужби міста розглянуто Ваше звернення з приводу паспортизації базової станції радіозв"язку ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця", розміщеної на даху житлового будинку N3 по вул. Кудряшова. Паспортизація вказаного радіотехнічного об"єкту, як допоміжного засобу в повноцінному функціонуванні Вашого підприємства, можлива тільки після отримання Вами всіх відповідних погоджень, в т. ч. із санепідслужбою, по розміщенню диспетчерського пункту на площах 18 поверху вищезазначеного житлового будинку".

4. З листа Головного лікаря санітарно-епідеміологічної станції Солом"янського району м. Києва від 25.04.2006 року на адресу ОСББ "Євродім": "На 18 (технічному) поверсі будинку ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця" влаштувало офіс, а на даху встановило передавальні антени. Дозвільні та погоджувальні документи санепідемслужби стосовно офісу та антен у ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця" відсутні... Постановою від 13.04.06 року функціонування передавальних антен ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця" було заборонено. Постановою від 20.04.06 року також було заборонене функціонування адмінприміщення ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця" у частині технічного поверху житлового будинку по вул. Кудряшова, 3".

5. З листа Головного управління МНС України у м. Києві від 06.05.2006 року: "З 28.03.2006 року нежитлові приміщення N144 по вул. Кудряшова, 3 ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця" використовує для адміністративних потреб без попереднього погодження з органами державного пожежного нагляду. За виявлені порушення директора ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця" Чупілка О.Л. притягнуто до адміністративної відповідальності".

6. З листа Солом"янської райдержадміністрації м. Києва від 17.05.2006 року: "Санітарного паспорта джерела електромагнітного випромінювання ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця" не надано. Відповідні дозвільні та погоджувальні документи санітарно-епідеміологічної станції Солом"янського району в м. Києві відсутні. Дозвіл Солом"янського РУ ГУ МНС України в м. Києві відсутній".

7. І, нарешті, з листа першого заступника Головного державного санітарного лікаря України від 29.05.2006 року: "Постанови Головного державного санітарного лікаря Солом"янського району м. Києва... ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця" не виконує. У зв"язку з цим... всі матеріали по розгляду зазначеного питання... передані до прокуратури Солом"янського району для відповідного реагування".

Окрім того, ухвалою Солом"янського райсуду м. Києва від 17 травня 2006 року щодо беззаконня "радіо-таксистів" відкрито провадження у справі за N2-23-41, а другою ухвалою цього ж суду від 17 травня 2006 року на приміщення N144 в будинку по вул. Кудряшова, 3, де незаконно облаштувалося ТОВ "Радіо-Таксі-Столиця", накладено арешт.

Усе інше в листі директора юридичного департаменту корпорації "Радіо-Таксі" В. Стремоухова — вигадки, які коментуванню не підлягають.


Леонід САПА, заступник голови правління ОСББ "Євродім"

Зараз ви читаєте новину «"Радіо-таксі" звинувачує, йому відповідають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі