середа, 15 серпня 2012 00:30

П'яний сільський голова задавив наречених

Опівночі 12 серпня сільський голова Заайдарівки Новопсковського району Луганщини 32-річний Михайло Головашов своїм "Фольксваґеном Пассатом" збив велосипедистів — 27-річного Віталія Ковальова і сестер 18-річну Валерію та 16-річну Олену Корнієнко. Вони виїжджали із села.

— Вони були ще живі, — каже Станіслав, друг Віталія. — Головашов відтягнув їх із траси в кущі. Покидав там і людей, і велосипеди. Закидав усе гілками. До ранку Віталік та Лєра померли. Альона була без свідомості. А потім прийшла до тями, якось доповзла до дороги. Там її побачили водії машин. Викликали міліцію й "скору".

Віталій Ковальов родом із Новопскова, працював у Луганську на заводі "ТрансМаш". Там жив із нареченою Валерією Корнієнко. Вона із Заайдарівки.

— Вони до весілля готувалися. Через місяць мало бути, — додає Станіслав. — Казали, що Лєра беременна. У неї вже наче животик видно було. Я в це не дуже вникав. Може, вона поправилася.

У суботу Віталій та сестри поїхали велосипедами на дискотеку у Заайдарівку. Коли закінчилася, поверталися до райцентру. Там живуть батьки чоловіка і дівчат.

— Увечері я ждала всіх у гості, — плаче 52-річна Галина Ковальова, мати Віталія. — Віталіка з невісткою і її сестричкою. Віталік ще подзвонив мені, сказав, що виїжджають. А тут нема і нема. Десь у час ночі почали йому дзвонить — телефон поза зоною. Давай дзвонити Лєрі — не відповідає. Тривожно стало. У Віталія не було такого, щоб виключав телефон чи не предупредив, що задержується. Мені подзвонили аж зранку: приїжджайте, син розбився, впізнавайте. Для мене життя й закінчилося. Лікарі казали, що Віталік 3 години помирав і його можна було спасти.

— Міліцію викликали випадкові водії, — розповідає Олександр Кривенко, начальник відділу Державтоінспекції Новопсковського району. — Наші працівники виїхали, по уламках визначили машину — темно-синій "Фольксваґен Пассат". За годину авто знайшли. Сільський голова не ховався. Спав п'яний удома, а машина стояла в гаражі. Зранку нарколог виявив алкоголь у крові.

Михайла Головашова затримали. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Олена Корнієнко — у тяжкому стані.

— У дитини — закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку, шок, переломи обох ніг, забої внутрішніх органів. Від удару вилетіли передні зуби. Дівчина важка, але нам удалося стабілізувати її стан, — каже Володимир Гончаров, лікар відділення інтенсивної терапії Луганської дитячої обласної лікарні.

Жителі Заайдарівки планують учинити над головою самосуд, якщо міліціонери його випустять.

Зараз ви читаєте новину «П'яний сільський голова задавив наречених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі