пʼятниця, 01 листопада 2019 07:20

Поліцейські їздили на роботу на краденому авто

Автор: FACEBOOK.COM/МАКСИМ ШКВАРКО
  Максим Шкварко з Києва влітку 2018-го купив машину ”Мазда 6”. За рік її вкрали
Максим Шкварко з Києва влітку 2018-го купив машину ”Мазда 6”. За рік її вкрали

Підприємець із Києва 32-річ­ний Максим Шкварко п'ятий мі­сяць шукає своє авто "Мазда 6". Купив машину за $20 тис. — 500 тис. грн улітку торік. У ніч на 30 червня її вкрали під будинком у Деснянському районі столиці.

— Я курю. Вышел на балкон и увидел, что машины нет. Сразу вызвал полицию, — розповідає Максим. — Та замість оперативного пошуку, вони 4 години оформляли папери.

За місяць Максимові Шкварку написав незнайомець, що бачив подібну "Мазду" в одній із закритих автомобільних груп у соц­мережі.

— Там продавали крадені машини, — розповідає Шкварко. — Серед них побачив свою "Мазду". Готовий був викупити її за 6,5 тисячі доларів. Але продавець зник.

Шкварко розповів про це поліції. Але жодних зрушень у справі не було. Тому чоловік продовжив пошуки самотужки.

Знайомий розповів Максиму, що бачив його авто в Харкові.

З'ясувалося, що ним користуються брати-поліцейські — Віталій і Артем Герасимови, опер­уповноважений Фрунзівського району та слідчий Індустріального райвідділу відповідно.

— Вони півтора місяця їздили моєю "Маздою" на роботу. Просив, аби по-тихому повернули машину. У поліцію обіцяв не заявляти. Але вони відмовилися, — каже Шкварко. — Не розумію, як моє крадене авто проїхало пів-України повз стаціонарні пости поліції, обладнані камерами і протиугонними програмами, а його жодного разу не зупинили. Думаю, поліцейські замішані.

Максим Шкварко написав заяву до поліції Харкова. Там відкрили кримінальне провадження за статтею "Приховування злочину". Призначили службову перевірку, на час якої братів-поліцейських відсторонили від роботи.

— Один поліцейський пояснив, що він узяв машину на прокат. Заплатив за неї 200 доларів. Місяць поїздив і повернув власнику, — каже Олена Баранник із обласної поліції. — Що автомобіль крадений — не знав. Машину шукаємо.

Окремо справою про причетність харківських поліцейських до викрадення автомобіля займається Державне бюро розслідувань. Також вони перевірять роботу столичних слідчих, які шукали машину.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські їздили на роботу на краденому авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі