вівторок, 04 жовтня 2016 07:00

Подвір'я підприємця вдруге обстріляли з гранатомета

— Проснувся близько третьої ночі від ужасного вибуху. Дом затрясся, стіни ходили ходором, стеля здригнулася. Думав, землетрус. Боявся, щоб потолок на мене не впав. У чому був, побіг на вулицю. На веранді відчув, під ногами повно битого скла. Порізав ноги. Коли визирнув у двір, зрозумів, нас знову хотіли підірвати, — каже 38-річний Юрій Шурубура з міста Бахмач на Чернігівщині. У ніч 28 вересня його будинок обстріляли з ручного протитанкового гранатомета.

Шурубура — приватний підприємець, займається перепродажем м'яса. Мешкає разом із батьком 67-річним Миколою Семеновичем.

— Від вибуху в хаті повилітали всі вікна. По стінах пішли тріщини. Металеві ворота метрів на два відкинуло вбік. У машини відірвало багажник, повибивало стекла, — розповідає Юрій. — Викликав поліцію. Ті підтвердили, що стріляли з гранатомета. Покинутий тубус знайшли недалеко від дому.

Це другий напад на двір підприємця. 21 квітня на його подвір'я кинули тротилову шашку. Злочинців не знайшли.

— Тоді теж бахнуло близько третьої ночі. Я схопився, побіг у двір. Думав наздогнати зловмисників. Та нікого навкруги не було. Побило ворота, вікна в хаті й веранду. Правоохоронців чекали 40 хвилин, хоча з відділку до нас за 2 хвилини добратися можна. Мало не щодня ходив до начальника поліції. Та марно. Один із поліцейських сказав, щоб я не витрачав час, бо по моїй справі нікого не шукають.

— Знайомі переказували, мною цікавилися рецидивісти, які нещодавно вийшли з в'язниці. Розпитували, де живу, контакти. Один із них перестрів у місті й попередив, що поставлять мене на мєсто. А як ні — підкинуть у двір наркотики й послєдствія будуть серйозні, — говорить Юрій Шурубура.

Тієї ночі в Бахмачі обстріляли будинки ще двох підприємців.

— Валерію Діляєву, який теж продає м'ясо, пошкодили автомобіль. Власнику магазину будівельних матеріалів Володимирові Піхоті кинули у двір гранату. Загинули дві вівчарки, — каже Юрій. — Усі живемо в різних кінцях міста. Вибухи трапилися приблизно в один час. Думаю, це справа рук одної банди.

Зараз ви читаєте новину «Подвір'я підприємця вдруге обстріляли з гранатомета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі