вівторок, 21 лютого 2017 06:20

"Від однієї машини вкрали ключі. В іншій зламали замки, але нічого не забрали"

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook.com
  Роман Чумак очолював будівельну компанію в Києві. У червні 2016 року вона припинила діяльність. За кілька днів до смерті чоловік мав виходити на нову роботу в агросфері
Роман Чумак очолював будівельну компанію в Києві. У червні 2016 року вона припинила діяльність. За кілька днів до смерті чоловік мав виходити на нову роботу в агросфері

— Страшно було дивитися на нього. Руки й ноги зв'язані ззаду, синій весь. Права скроня в крові, — каже жителька вул. Лесі Українки села Старі Петрівці Вишгородського району на Київщині.

У ніч на 15 лютого вбили її сусіда 41-річного Романа Чумака. Його знайшов мертвим син 11-річний Михайло.

Роман Чумак був керівником товариства "Компас кепітал інвестмент", яке займалося будівництвом нерухомості для продажу й оренди. З червня 2016-го — офіційно безробітний. За кілька днів до смерті знайшов нову роботу в агро­сфері. Дружина Оксана є співзасновником і директором аудиторської фірми в столиці. В день убивства була у відрядженні в Харкові.

— Близько другої ночі до їхнього двору приїхала машина. По відіку бачили, що вийшли двоє. Тут дорогі будинки, камери скрізь стоять, — продовжує жінка. — Я живу навпроти. Вночі не чула ні підозрілих звуків, ні криків. Про вбивство дізналася вранці від поліцейських. Бачила, що з Романом зробили. Був сильно побитий. Напевно, катували, щоб віддав гроші.

— Чумаки жили в Саду — це мікрорайон із новими забудовами біля села, — розповідає місцева жителька Олена. Прізвища не називає. — Жили тихо, в сільську раду жодного разу не зверталися. Дружина Романа навіть не була в нас зареєстрована. Знаємо, що родом із Харківщини. Син у сільській школі не навчався, возили до столиці. Будинок записаний на тещу Романа. Вона приходила в сільську раду за довідками про смерть. Сказала тільки, що ховатимуть у Харкові, і все.

— 16 лютого Роман мав вийти на нову роботу. Куди саме — не в курсі. У дворі стояли автівки, горіло світло. Бандити розуміли, що в будинку є люди. Та все одно полізли. Від однієї машини вкрали ключі. В іншій зламали замки, але нічого не забрали. Мабуть, шукали ключі від сейфа, — говорить Олександр, тесть Романа. — Міша спав у своїй кімнаті на другому поверсі. Не чув того, що відбувається в домі.

Із будинку Чумаків забрали сейф. Вартість украденого встановлює поліція.

— Злочинці відчинили вікно на першому поверсі та влізли в будинок. Господаря зв'язали ременями. Все тіло в синцях, побоях. Як син не почув криків — не відомо. Батька знайшов уже мертвим, викликав поліцію. У вкраденому сейфі були коштовності, годинники, гроші, — каже Микола Жукович із Київської обласної поліції.

Зараз ви читаєте новину «"Від однієї машини вкрали ключі. В іншій зламали замки, але нічого не забрали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі