неділя, 10 грудня 2006 17:53

Ольга Морозова вбила названих матір і бабусю

  Студентка Одеського училища залізничного транспорту Олена Морозова на слідчому експерименті біля будинку, в якому вона вбила свою маму і бабусю. На дівчині нові чобітки, куплені нею на базарі міста Котовська одразу після вбивства
Студентка Одеського училища залізничного транспорту Олена Морозова на слідчому експерименті біля будинку, в якому вона вбила свою маму і бабусю. На дівчині нові чобітки, куплені нею на базарі міста Котовська одразу після вбивства

Третій тиждень жителі міста Котовська Одеської області обговорюють убивство, скоєне 18-річною студенткою Ольгою Морозовою. Жорстокість злочину вразила навіть досвідчених криміналістів.

У неділю о сьомій ранку в приватному будинку на вулиці Петровського 62-річна Віра Морозова сварила свою доньку Олю. Дівчина приїхала додому на вихідні з Одеського училища залізничного транспорту — просила купити їй нові чобітки. Грошей на обновку мати не давала. Під час сварки донька отримала від неї ляпаса.

— Я з тобою розберуся! — крикнула та і вийшла в коридор.

Дістала зі спортивної сумки заздалегідь приготований молоток, підійшла ззаду до Віри й вдарила її по голові. Жінка скрикнула й упала. Голос розбудив паралізовану 87-річну бабу Клаву, яка спала в сусідній кімнаті. Стара погукала онуку. Оля зайшла до кімнати й тим самим молотком ударила бабцю по голові. Потому принесла з сараю 20-літрову каністру солярки, облила нею кімнату, коридор, трупи і підпалила.

У хаті дівчина взяла лише гроші — 450 гривень. Й одразу побігла на базар купувати нові чоботи. Коли Оля виходила з дому на двір, здалеку її бачив старший брат Денис. Він працює на нафтобазі охоронцем. Того ранку, каже, мав якесь погане передчуття. Залишив зміну й поїхав до мами.

Хлопець викликав пожежників та розповів міліції про Ольгу. За кілька годин дівчину  затримали.

— Вона не зізнавалася, — каже старший слідчий Котовської прокуратури Олександр Мерва. — Однак потім пояснила, що мати її ображала, кричала, била віником. Казала, що донька їй не рідна.

Оля та її старший брат Денис — прийомні діти Віктора й Віри Морозових. Хлопця у пологовому будинку станції Котовськ народила студентка з Молдови, яку висадили з одеського потяга. Рідна матір одразу відмовилась від немовляти. Коли Денисові було шість років, Морозови удочерили Олю. Дівчинку перед цим знайшли на вокзалі.

1993 року Віктор помер. Його дружина сама ставила на ноги дітей. Працювала прибиральницею в місцевому суді.

Пробувала вступати до Академії внутрішніх справ

Рік тому померла Вірина свекруха. Вона заповіла Ользі однокімнатну квартиру в центрі Котовська, яка коштує $20. Сусіди Морозових згадують, що Віра планувала продати квартиру та свою хату й купити один великий будинок на два входи — для Олі й Дениса. Улітку донька стала повнолітньою. Відтепер сама хотіла розпоряджатися квартирою.

— За три дні до смерті я бачила Віру, — розповідає "ГПУ" 51-річна кума Морозової Людмила Семенюк. — Вона скаржилася, що донька постійно вимагає грошей, все більше і більше. Кума щотижня давала їй 50 гривень і платила за квартиру в Одесі. А тій було все мало.

Улітку Оля познайомилася в Котовську із Віталієм, сином багатих і впливових батьків. Зокрема, його родині належав бар "Лакомка", в якому дівчина після закінчення школи  працювала офіціанткою. Потім звільнилася й влаштувалася продавати квас. Однак її роман із хлопцем тривав.

— Цілісінький день просиджувала на руках у Віталія коло тієї бочки, — зітхає Семенюк.

Коли Оля поїхала до Одеси вчитися на провідницю, мати винайняла для неї квартиру. Гроші на це отримували від квартирантів, яких пустила в успадковану від свекрухи хату.

Перед черговими вихідними дівчина попросила в училищі відпустити її на тиждень. Пояснила, що збирається виходити заміж.

— Про свого хлопця говорила, що той любить важкий рок. Має довге волосся. Дуже хотіла вийти за нього, — каже "ГПУ" одногрупниця дівчини Надія.

Матір була проти дружби доньки з Віталієм. Їй здавалося, що бідна напівсирота Оля не пара хлопцеві із багатої сім"ї. Але та не слухалася.

— Змалечку Вірині діти не знали слова "не можна", — каже Анна Абрамян, двоюрідна тітка Віри. — Їх балували. А от поважати старших не вчили.

Останнім часом чули, як Ольга закидала матері, що та їй не рідна. До певного часу Віра Морозова приховувала це від дітей. Потім хтось їм про це таки розповів.

— Що Оля — прийомна дочка, знала вся школа, — каже Галина Лозовська, вчителька географії котовської школи N2 і колишній класний керівник дівчини. — Ми не надавали цьому значення. Вона була дуже слухняною і старанною. Навіть мріяла працювати в міліції. Пробувала вступати до харківської Академії внутрішніх справ.

На допиті дівчина скаже, що так вирішила помститися "чужій жінці, яку до 17 років вважала мамою". Говоритиме, що вже давно мріяла про це.

Із слідчого ізолятора злочинниця зателефонувала батькам Віталія й попросила їх найняти дорогого адвоката. Ті відмовили. Хлопець запевняє, що лише дружив із дівчиною і не планував із нею одружуватися.

Ользі Морозовій загрожує довічне ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Морозова вбила названих матір і бабусю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі