пʼятниця, 20 грудня 2019 06:41

"Ніхто не допоміг, стояли і знімали на телефони"

41-річному Олександрові Хачку з Енергодара Запорізької області рятувальники вручили наго­роду "За героїзм та людяність". Під час перших заморозків він урятував Валерію Мещанову, 11 років. Дівчинка гуляла із подругою біля озера, зайшла на тонку кригу і за 15 м від берега провалилася.

— Прогулювався в парку, почув крики. Відразу помчав на допомогу. Встиг кинути сумку і зняти куртку. Лід надто тонкий, до сантиметра. Розумів, що йти по ньому не вийде. Тому розбивав перед собою кулаками, ліктями, — розповідає Олександр. — Бачив, що дитя під воду йде, але швидше діяти не міг. Метрів зо п'ять води мені було по пояс, а далі — понад два мет­ри завглибшки. До дна не діставав.

Олександр працює слюсарем на атомній електростанції. Каже, поки рятував дівчинку, на березі зібралися люди. Проте ніхто не допоміг, стояли і знімали на телефони.

— Коли добрався до дівчинки, вона була дуже перелякана. Боявся, що вчепиться в мене і разом потонемо. Але вона молодець. Слухала, що кажу, — додає чоловік. — Одяг тягнув на дно. Тому виштовхував дитину вперед. Просив вдихати і гребти руками. Робили так по черзі. Не знаю, як добралися до берега. Там нас зустріли рятувальники і медики.

Чоловік відморозив руки та порізав кригою тіло. У Валерії було пере­охолодження. Обох забрали в лікарню. Зараз їхній стан задовільний.

Зараз ви читаєте новину «"Ніхто не допоміг, стояли і знімали на телефони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі