четвер, 05 травня 2011 07:00

Наталія Щербакова забила прийомну доньку палицею

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Наталія Щербакова на засіданні суду в Макіївці Донецької області. Їй загрожує 10 років в’язниці
Наталія Щербакова на засіданні суду в Макіївці Донецької області. Їй загрожує 10 років в’язниці

Восени позаторік 42-річна Наталія Щербакова з міста Макіївка Донеччини взяла з дитбудинку двох сестер. 2010-го 5-річну Анастасію забила до смерті.

Анастасію Токар забрали від прийомної матері 11 вересня. Лікарі виявили багато гематом і ран, які гноїлися. За кілька годин дівчинка померла від зараження крові. Наталія зізналася, що за провини ставила доньку голими колінами на гречану крупу, била шлангом від пилососа та дерев'яною палицею по голові.

Макіївський міський суд розглядає справу Щербакової з 22 квітня.

— Наташа дуже хотіла дитину, — говорить Ніна Щербакова, матір Наталії. — Хотіла взяти молодшу Аллу. Але в дитбудинку сказали, сестер не розлучають. Ми багато з ними займалися. Нічого не жаліли. Торік Настя розбила губу, то Наташа купила їй лампу "Біоптрон" за 3650 гривень, "Буквар" за 36 гривень. Навчила читати, рахувати, писати кружочки, палички.

Наталія працювала провідницею, не була заміжньою. Жила з матір'ю і дочками в приватному будинку.

— Напередодні Настя казала, що в неї болить живіт. Я їй травичку заварила. Наступного дня Наташа викликала дільничного лікаря та сказала: "Запалення, терміново в лікарню". Там Настя померла, а міліція звинуватила дочку.

Ніна Яківна не заперечує, що дочка била дітей.

— Аллочка хотіла, щоб її всі любили, завжди слухалася. Настя ж робила все на зло. Крала гроші, виколупувала лялькам очі. Наташа стьобала її шнуром від зарядки мобільного. Настя була розумна, і пам'ять хороша, а характер некерований. Скажеш "не можна", обов'язково зробить наоборот.

Лікарі виявили синці й на тілі молодшої дівчинки. Однак Ніна Яківна запевняє, що їх зробила сестра.

— Казала Наташі: "Давай вернемо Настю", а вона: "Почекаємо ще трохи". Дочекалися.

Починається суд.

— Малолітній потерпілій Токар були заподіяні рана верхньої губи, проникаюча в порожнину рота, садна лівого ока і задньої поверхні шиї, множинні синці тулуба. Виявлений зрощений перелом щелепи, — зачитує звинувачення прокурор Гірницького району Макіївки Олександр Бабич.

Наталії Щербаковій загрожує до 10 років колонії.

Представниця опікунської служби каже, що дітей відвідували лише раз. Порушень не виявили.

— У службі опіки знали про проблеми, — перечить їй підсудна. — Я казала про паскудну поведінку Насті й що почала її карати. Мені сказали: "Нікому не кажи".

Анастасію поховали, 3-річну Аллу передали в іншу родину.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Щербакова забила прийомну доньку палицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі