пʼятниця, 07 липня 2017 06:30

Ігорю Козловському стоматолог пошкодив 20 зубів

– Зуби боліли страшенно. Не міг говорити. Тільки відкривав рот і всередину потрапляло повітря – починався больовий шок. Я не спав. Спасався тим, що полоскав рот 96-градусним спиртом, – розповідає киянин 47-річний Ігор Козловський.

У січні 2017 року на його зубах почала різко псуватися емаль. Зараз уже зруйновані 20 зубів на обох щелепах. Ігор переконаний: зуби навмисне пошкодив стоматолог Михайло Романенко. До нього звертався, щоб зняв камені.

— У мене в зубах не було жодної дірки чи пломби. До стоматологів ніколи не ходив. Проблеми почалися восени 2016 року, коли почав пити неякісну воду зі свердловини, — згадує чоловік. — На зубах зсередини почав рости камінь. Його не видно, але неприємно. Відчистити не міг, пішов до лікаря. Дружині хтось зі знайомих порадив Михайла Романенка. Він приймає у себе, кабінет обладнав у квартирі. Мав гарні рекомендації, набожний. Закінчив біблейську школу, співає у церковному хорі, їздить виступати по тюрмах.

На перший прийом до лікаря чоловік прийшов у листопаді 2016 року.

— Михайло Романенко приймає строго по запису, інакше навіть двері не відчинить. Але тоді був зайнятий. Мене оглянув його син Ігор. Справився за три секунди: засунув штирок, і все. Коштувала ця процедура 50 гривень, — говорить Козловський. — На емоціях забув про гроші і пішов. За місяць проблема повторилась, після Різдва знову записався на прийом. Повибачався, що не розрахувався минулого разу. Запевнив, усе поверну. Лікувати знову взявся Романенко-молодший. Сказав, нальот уже на всіх зубах. Треба чистити бормашинкою. Разом із попереднім прийомом заплатив 150 гривень.

За два місяці почалися страшні болі. Верхній зуб розколовся і розкришився. Нижні ще більш-менш трималися. Я не розумів, що відбувається. Думав, якусь інфекцію підхопив. Пішов до Романенка ще раз. Цього разу попав до старшого. Він довго приглядався. По ньому видно було, що щось знає, але не наважується сказати.

У березні Ігор Козловський звернувся до іншого стоматолога.

— Той зробив знімок і сказав, що емаль на 20 зубах пошкоджена механічним способом. Це можна зробити тільки стоматологічним обладнанням. Вилікувати неможливо. Треба міняти всі зуби. Це коштує від 2 до 5 тисяч доларів. Я подзвонив Романенку-старшому. Замість вибачень почув мати. Він згадав мені про ті 50 гривень. Мовляв, це щоб не думав, що мені зуби мають безкоштовно робити.

Лікар-стоматолог 58-річний Михайло Романенко приймає пацієнтів у квартирі №3 на першому поверсі будинку на вул. Гмирі, 3. Разом із ним працює син 35-річний Ігор. Він також є директором клініки "Домашня стоматологія" та працює хірургом-стоматологом у столичній державній клініці.

— У мене золота дитина, він багато практикує. Навчався у США, має відповідні сертифікати, захистив дисертацію. Про нього жоден пацієнт не скаже поганого слова, — говорить Михайло Миколайович. — Той чоловік погрожує нам. Вимагає дві тисячі доларів. Якщо хоче — ми створимо комісію, яка розбереться у цьому. Якщо вина Ігоря підтвердиться — він відповість. Якщо ні — пацієнт відповідатиме за наклеп.

Зараз ви читаєте новину «Ігорю Козловському стоматолог пошкодив 20 зубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі