пʼятниця, 16 квітня 2010 03:02

Грабіжник натрапив на міліціонерів з автоматами

26 березня в місті Охтирка на Сумщині затримали 26-річного Олександра Іващука. Із ножем, пневматичним пістолетом, мотузкою і феєрверком він хотів пограбувати місцевого підприємця.

— Багато грошей був должен різним людям, — каже затриманий. — Знав, що він в банку зняв. Рішив забрати. Більше за все боявся, що узнають по голосу. Поняв, що прийдеться всіх убити. Купив ніж із довгим лезом, наточив. Потім подумав, що вони можуть кричати і прибіжать сусіди. Купив салют. Якби почався шум, підпалив би шнура і всі б думали, що то якесь свято. Вищитав, скільки стрілятиме, щоб успіть зробити справу і втекти.

Іващук кілька днів стежив за будинком. З"ясував, коли господар іде з дому і повертається. Вирішив грабувати ввечері, коли вдома лише дружина з донькою. Одного разу вже збирався напасти, але в будинку були гості.

— Міліціонери знали про нього, ще як почав шукати пістолет, — каже Ельвіра Біганова з обласної міліції. — Почали стежити. Підприємця попередили. Він не вірив, але дозволив пожити в будинку бійцям спецпідрозділу "Сокіл". Розбійник у масці-шапці з ножем вскочив у будинок, а тут його чекали такі ж, але з автоматами. Він зізнався. Господаря схопило серце коли побачив ножа.

Олександру загрожує до 15 років в"язниці.

Зараз ви читаєте новину «Грабіжник натрапив на міліціонерів з автоматами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі