пʼятниця, 27 липня 2012 00:00

Голова району роздав родичам і знайомим 64 гектари землі

Автор: фото з САЙТА WWW.ye.ua
  Голова Городоцької районної адміністрації Хмельницької області Володимир Вербановський запевняє, що не міг відмовити громадянам, які хочуть вирощувати городину
Голова Городоцької районної адміністрації Хмельницької області Володимир Вербановський запевняє, що не міг відмовити громадянам, які хочуть вирощувати городину

Голова Городоцької районної адміністрації Хмельницької області 42-річний Володимир Вербановський роздав 32 родичам і знайомим по 2 га землі.

Ділянка площею 64 га розташована на околиці Городка, до території міста не належить, тому нею розпоряджається районна адміністрація. Донедавна землю обробляло сільгосппідприємство "Поділля-Агро", однак угоду розірвали.

— Ви тільки подивіться на цей список, — депутат Городоцької міської ради 53-річний Володимир Федощук показує перелік із 32 людей. — Перші 11 фамілій — Бондар. Бондар — недавній орендар цієї землі, а це все його родичі. З 12-го по 17 — фамілії голови райради Воротного і його родичів. З 18-го по 23 — фамілії Петра Роги і його близьких. Це колишній заступник Вербановського, який у січні погорів на хабарі. Далі йде сам Вербановський, його жінка, дочка, син, батько, мати, тесть і теща. У списках є навіть 3-річна дитина.

Володимир Вербановський не має права надавати державну землю собі.

– Вербановський пішов на кілька днів в отпуск, тому той список підписав його заступник. Тільки замість самого Вербановського вписав якусь жінку, всі інші фамілії лишилися, — обурюється міський депутат.

Згідно із земельним кодексом кожен громадянин України має право отримати до 2 га землі для ведення особистого селянського господарства.

— Чисто з юридичної точки зору тут усе у межах закону, — каже заступник Городоцького міського голови Валерій Парамей, 40 років. — Але міський бюджет утратив гроші. За цю землю щороку сплачували 42 тисячі гривень оренди. І друге: у Городку немає вільних земель, місту нікуди розвиватися. Цього року виділили 200 тисяч гривень для виготовлення нового генплану, плануємо розширити межі міста. Очевидно, цю землю внесемо у межі міста.

Райцентр Городок стоїть на річці Смотрич за 52 км на південний захід від Хмельницького. Тут 17 тис. мешканців. До міської ради звернулося понад сотню людей, які просять виділити їм земельну ділянку для зведення житла. Усім відмовили. На ринку 10 соток "під забудову" коштують $5-6 тис.

— Я собі землі не брав, — запевняє голова Городоцької райдержадміністрації Володимир Вербановський, 42 роки. — До мене звернулися люди, тому я мусів дати.

Зараз ви читаєте новину «Голова району роздав родичам і знайомим 64 гектари землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі