вівторок, 25 січня 2011 10:23

Дорогою до дискотеки загинули п'ятеро

Автор: фото надане УДАІ УМВС України у Львівській області
  Легковик ”Шкода Суперб” з п’ятьма людьми затягло під задні колеса вантажівки
Легковик ”Шкода Суперб” з п’ятьма людьми затягло під задні колеса вантажівки

Увечері 22 січня за селом Зубра під Львовом загинули п'ятеро людей. Усі їхали в легковику "Шкода Суперб" до Львова. Водій 50-річний Іван Фостик обганяв вантажівку ДАФ, виїхав на зустрічну смугу. Побачив, що не встигає завершити маневр, і дав праворуч — у ДАФа. Легковик затягло під колеса фури. А зустрічна вантажівка МАН теж ударила.

Водій і четверо пасажирів — 15-річний Ігор Пилипів, 21-річний Роман Космина, 14-річна Сабіна та 16-річна Маргарита Матусичі — загинули. Дівчата зі Львова, інші — із Зубри.

— Ця аварія — шок для всього села, — каже 57-річний Степан Гій, сільський голова Зубри. — Менше півроку тому в ДТП загинули п'ятеро наших односельців. Одним із загиблих був брат Івана Фостика. Ці дві дівчинки, Сабіна і Маргарита, з багатодітної сім'ї. Батька в них немає. Похоронять їх на нашому кладовищі в одній могилі. Сьогодні уже вибирали місце. Хлопці, що загинули, теж із багатодітних родин. Їх поховають біля родичів.

До приміщення сільради заходить вчителька місцевої школи Ольга Тимчина, 47 років. Очі червоні від сліз.

— Хороші хлопці були, — каже. — Ігор навчався у мене. То такий вже енергійний був. Енергія з нього просто випирала. Ніби у нього було передчуття, що цю енергію потрібно десь дівати. Ні хвилі на місці спокійно всидіти не міг. Але завжди був послушним. Весь час усміхався. Роман вчився в нас тільки до дев'ятого класу. Роботящим був хлопцем, врівноваженим. Тяги до навчання в нього не було, але все, що його попросиш, помагав зробити.

— Жахливе було видовище, — перешіптуються люди на автобусній зупинці. — Їх по частинах з машини витягували. Кажуть, що ті дівчата не хотіли в машину сідати. Ніби всі разом сиділи в барі "Рафаель". Попросили Івана Фостика відвезти їх до Львова на дискотеку. Той спочатку відмовлявся.

У Зубрівській школі посеред коридору стоїть тумбочка. На ній фотографія Ігоря. Поряд горить лампадка, лежать білі троянди. Директор Володимир Сідун, 48 років, не дає дозволу поспілкуватися з однокласниками Ігоря.

— Діти такий шок пережили, — пояснює.

Зараз ви читаєте новину «Дорогою до дискотеки загинули п'ятеро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі