четвер, 06 вересня 2012 00:15

Дмитра Санду колишній міліціонер убив кулаком

28 серпня кілька десятків людей пікетують прокуратуру Чорноморського району Одеси. Вимагають арештувати колишнього міліціонера Віктора Дякова, який новорічної ночі побив 26-річного Дмитра Санду. Наступного дня той помер.

Дмитро серед друзів мав прізвисько Позитив.

— Діма захоплювався психологією. До нього часто зверталися з проблемами — він усім помагав, — згадує подруга загиблого Наталія Шевченко, 27 років. — Два роки тому закінчив в Одесі політех. Хотів працювати в якійсь великій компанії, але був продавцем на ринку.

Батьки Дмитра — місцеві. Мати працювала в податковій інспекції, батько — кладе дороги. У родини є ще син Максим.

— Новий рік Діма зустрічав у нічному клубі "Капітан Морган", — плаче 50-річна Людмила Алтухова, мати загиблого. Показує мобільний сина — його не вимикають. У ньому кілька сотень контактів. — Там же гуляв і Дяков. Чіплявся то до одних, то до других. Камери спостереження клубу все фіксували.

У закладі між кількома чоловіками виник конфлікт. На відео видно, як до них підійшов спочатку Дмитро Санду, потім Віктор Дяков. Дмитро намагався втихомирити, за що міліціонер ударив його в голову. Опісля двоє вийшли надвір.

— На вулиці Дяков так ударив Діму в голову, що той упав, із вух пішла кров, — каже Олександр, який був у клубі. — Ми повели Діму в лікарню.

— Спочатку його не хотіли оглядати, бо приїхав не на "швидкій", — продовжує Людмила Алтухова. — Потім нейрохірург Юрій Тюфтій відправив сина на рентген. Зашив рану на голові й відіслав додому. Сказав, що Дімі треба відіспатися. Хоч у нього були конвульсії, обличчя перекосило.

— Ми забрали Діму до себе, — каже 29-річний Максим Санду, брат загиблого. — В обід 1 січня йому стало погано. Пішла кров із вух і рота. Не міг дихати. Я викликав "швидку", почав робити штучне дихання. Лікарі приїхали за 40 хвилин. Діма вже помер. У нього був набряк головного мозку.

10 січня Віктора Дякова оголосили в розшук, 19 березня — арештували, 11 травня — відпустили з ізолятора.

— Слідчі написали, що він наніс усього один удар, і то з необережності, — каже Людмила Алтухова. — Я читала протокол. Дяков каже, що випадково дав Дімі по щоці. Але на відео видно, що була ціла серія.

30 липня Приморський райсуд Одеси заслухав справу бійки.

— Суддя глянув на матеріали і каже: "Діло до суду не готове". Відправив на додаткове розслідування. По справі Дяков отримає умовний строк, бо лише легко ударив по щоці, а лікар не винен узагалі.

3 вересня Людмилі Алтуховій офіційно повідомили — справу стосовно лікаря Юрія Тюфтія та колишнього правоохоронця Віктора Дякова повернули на дослідчу перевірку.

Зараз ви читаєте новину «Дмитра Санду колишній міліціонер убив кулаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі